Afbeelding
Foto: Eigen foto

Niet gereden rally levert recordopbrengst op voor Ronald McDonald Huis Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het bestuur van de Ronald McDonald Rally, Evert Leideman en Sjoerd-Jan Feenstra, heeft afgelopen week manager Lianne Booijink verrast met een grote donatie voor Ronald McDonald Huis. Booijink nam deze middag drie cheques in ontvangst met een totale waarde van 110.000 euro, een absolute recordopbrengst.

Ondanks dat de rally, drie dagen voor het rijden, werd geannuleerd vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kwam er toch een digitale cheque-uitreiking. Toen de rally vorig jaar niet doorging vanwege de aangescherpte coronamaatregelen was dat uiteraard een flinke tegenvaller voor het Ronald McDonald Huis. De rally is één van de grote evenementen die jaarlijks wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor het Huis in Zwolle.

Sponsorgeld

Afgelopen maandag werd echter bekend dat maar liefst 95 procent van de deelnemers hun deelnamegeld tóch heeft gedoneerd aan het Huis. Ook stelden de hoofdsponsoren Pouw Zwolle, Deltion College, EG Group (Texaco), Campenaer Koffie en McDonald's Heerde, Kampen en Zwolle hun sponsorgeld ter beschikking. Dat leverde een bedrag van 50.000 euro op.

Variant

Naast dit grote bedrag werden er nog twee cheques overhandigd. Eén cheque van 50.000 euro kwam van Ausnutria, een bedrijf in kindervoeding. Zij wilde dit jaar aansluiten bij het organiseren van een internationale rally door alle landen waarin zij actief zijn. Deze opbrengst zou ten goede komen aan het Huis. Omdat deze variant ook niet kon doorgaan, heeft het bedrijf besloten om een groot bedrag te doneren. Jeroen Kiers, CEO Ausnutria maakte dit tijdens de digitale bijeenkomst bekend.

Actie

Als klap op de vuurpijl ontving het Ronald McDonald Huis ook nog een cheque van 10.000 euro van twee rallydeelnemers Kim Stegeman en Anne Slager. Zij haalden met een extra shirtsponsoractie dit enorme bedrag op. Anne en haar zus zetten deze actie op omdat dat Anne en haar familie langere tijd in Ronald McDonald Huis Groningen zijn verbleven.

Betrokken

Booijink is sprakeloos door deze actie. “Ik weet echt even niet wat ik moet zeggen en dat overkomt mij niet vaak. Ik wil iedereen maar dan ook écht iedereen die aan dit resultaat heeft bijgedragen ontzettend bedanken. Het doet me heel erg veel dat ons netwerk zo betrokken is. Dank jullie wel. We helpen hier heel veel ouders en kinderen mee met een moeilijke start. En daar doen we het voor.”

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 6 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 7 uur geleden