Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Kinderen uit ‘de Bollebieste’ genieten van viswedstrijd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Kinderen van buurtvereniging ‘de Bollebieste’ gooiden zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur hun hengels weer uit in de vijver aan de Middelweg.

Buurtvereniging ‘de Bollebieste’ had de viswedstrijd weer georganiseerd voor de jeugd van zes tot zestien jaar. Vorig jaar mocht er vanwege de coronarichtlijnen geen publiek bij aanwezig zijn maar de ouders konden dit jaar vanaf het talud hun kinderen gelukkig weer aanmoedigen. Ilse Bloemhof, wijkbeheerder van de gemeente had op verzoek van de buurtvereniging weer geregeld dat de waterkanten vooraf netjes gemaaid waren zodat ieder kind vanaf een mooi schoongemaakt stekkie met een ferme worp zijn hengel kon ingooien. Natuurlijk moest er zo nu en dan even geholpen worden bij het ontwarren van snoeren en haakjes die tijdens de inworp op een plek terecht kwamen waar geen vis zwemt: een boom, een jas, schoenveter of broekspijp, maar dat kon de pret niet drukken.

Rust

Ook dit jaar werd de wedstrijd gesponsord door Hengelsport Zunnebeld die ook dit keer zeer ruimhartig de vissertjes gratis van de benodigde hengelspullen had voorzien. Bij zo’n viswedstrijd kunnen de kinderen tijdens het vissen ook een beetje leren hoe om te gaan met gevangen vis, een vis onthaken, hoe een vis weer netjes terug te zetten en dat je niet persé iets hoeft te vangen om een mooie dag aan de waterkant te hebben. Op deze manier hoopt ‘de Bollebieste’ de jeugd weer aan de waterkant te krijgen. “De bekende cabaretier Jochem Meijer is een verdienstelijk sportvisser en komt tot rust aan de waterkant. Wie weet geldt dat straks ook voor de kids van ‘de Bollebieste’.”

Prijs

De lengte van de gevangen vis werd tijdens het vissen opgemeten met een rolmaatje. Het kind dat om 12.00 uur de meeste centimeters aan vis had gevangen, kreeg natuurlijk de eerste prijs. Ieder kind, ook degenen die niets hadden gevangen, gingen op het eind van de ochtend met een prijs(je) en roze wangen naar huis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding