De Schuttevaerders.
De Schuttevaerders. Eigen foto

Schuttevaerders maken liedje over slapeloosheid

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - Popformatie De Schuttevaerders heeft hun nieuwe single ‘Half 6’ uitgebracht. Het nummer beschrijft op een dansbare en speelse manier de periode van slapeloosheid waar zanger Killian van Schaik (26) doorheen ging. “Op een gegeven moment wordt je bed gewoon je vijand, met ‘Half 6’ hebben we van deze lastige periode toch nog iets moois gemaakt.” 

Na de zoveelste slapeloze nacht besloot zanger Killian uit pure frustratie zijn telefoon erbij te pakken om het van zich af te schrijven. De zinnen die hij toen schreef werden de basis voor het refrein van Half 6: “Half 6, ik lig te trappelen in bed. Half 6, Wat een tijd om hard te lopen. Half 6, er is een feestje in mijn hoofd. Half 6, en ik ben niet uitgenodigd.” 

De volgende dag deelde hij het met zijn bandgenoten Wesley van der Bol (zanger), Olaf Groffen (producer) en Douwe Bruinsma (gitarist) en niet veel later was de eerste demo van ‘Half 6’ een feit.

Inmiddels gaat het slapen Killian een stuk beter af. “Eigenlijk was het moment dat ik hulp zocht bij een slaapcoach al het keerpunt, ik wist dat ik er niet meer alleen voor stond.” Killian is zeker niet de enige die nachtenlang tegen zijn plafond heeft gepraat. Uit onderzoek (CBS) blijkt dat bijna een kwart van de Nederlanders rondloopt met slaapproblemen en 63 procent van de Nederlanders is niet enthousiast over hun kwaliteit van slaap.

Met ‘Half 6’ hopen de Schuttevaerders naast een mooi nummer, ook nog meer te bereiken. “Hopelijk zorgt het voor herkenning bij de luisteraars die hier ook mee kampen en begrip bij mensen die hier (gelukkig) nooit echt last van hebben. Wie weet brengt het een gesprek over slaap op gang? Maar… het is ook gewoon een fijn nummer waar je rustig je hoofd op kunt bewegen”, zegt Killian. “Totdat je in slaap valt.”

Half 6 is de nieuwste single van Zwolse popformatie De Schuttevaerders en is op alle streamingsdiensten te luisteren.

Afbeelding
Workshop 'Stralend jezelf zijn' op 27 januari in Zwolle Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43
Afbeelding
Nieuwjaarbijeenkomst gemeente Zwolle op dinsdag 2 januari Algemeen 1 dec., 11:35