Afbeelding
Foto: EPA

Olympische tocht van Sportservice Zwolle beleeft derde editie

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – SportService Zwolle blijft in beweging om te zoeken naar beweegmogelijkheden in deze lastige tijd. Na succesvolle voorgaande edities van de Olympische tocht, volgt er een derde editie. Deze start op maandag 20 december en duurt tot 17 januari.

Door de recente maatregelen rondom het coronavirus zitten mensen weer meer thuis en moeten ze leren omgaan met de avondlockdown, waarbij sportscholen en verenigingen na 17.00 uur zijn gesloten. “Het is weer hoog tijd om inwoners uit Zwolle én regio een boost te geven om van de bank af te komen”, aldus Sanne Weijschede, projectleider Olympische tocht, SportService Zwolle, die vervolgens uitlegt hoe de Olympische tocht werkt. “Deze tocht doe je alleen én in teamverband. Je stelt een team van maximaal vier personen samen. Maar je krijgt ook de mogelijkheid om individueel zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Het team wordt uitgedaagd om zo snel mogelijk een Olympische tocht van honderden kilometers door de eigen woonplaats in Zwolle of omliggende regio af te leggen. Dit kun je doen door individueel of in duo’s een aantal kilometers te gaan wandelen, fietsen, hardlopen, skeeleren, steppen of met de rolstoel bewegen. De kilometers die je individueel aflegt, worden binnen je team bij elkaar opgeteld. Het team dat de Olympische tocht van het aantal km binnen de poule als eerste helemaal aflegt, wint.” 

Route

De Olympische tocht is een route die de deelnemers zelf afleggen met de eigen gekozen manier van bewegen door zijn of haar woonplaats. Sportservice Zwolle biedt drie diverse poules aan waar ieder team of individu op zijn/haar niveau kan sporten/bewegen. De drie poules hebben de afstanden: 400 kilometer, 750 kilometer en 1.200 kilometer. De deelnemers bepalen zelf hun parcours maar worden door SportService Zwolle geïnspireerd met leuke weetjes vanuit de diverse Zomerspelen of Winterspelen die ze deelt via de socials. Weijschede: “De opdrachten zijn via de social media kanalen - Instagram van SportService Zwolle te volgen.”

Parcours

Deze Strava app maakt het voor de deelnemers laagdrempeliger om het aantal afgelegde kilometers bij te houden in zijn of haar club. De club wordt gekoppeld aan de poule waar de deelnemer met z’n team voor kiest. “Daarnaast willen we benadrukken dat de Olympische tocht op ieder moment van de dag uitgevoerd kan worden. Dit kan aan het begin van je werkdag, in je pauze, of na je werkdag. We hopen dat we de inwoners, door het aanbieden van dit parcours in hun eigen comfortzone, aanmoedigen om lekker in beweging te komen. Juist nu na 17.00 uur de sportscholen gesloten zijn en de vereniging gedwongen zijn te sluiten. Dit is wat ons geen reden om op de bank te kruipen”, besluit Weijschede. 

De tocht start op 20 december. Aanmelden is mogelijk vanaf 16 december via e-mail s.ester@sportservicezwolle.nl. De teamcaptain meld het team aan. Voor alle spelregels en het aanmelden voor deze tocht is deze pagina beschikbaar.