Kids United.
Kids United. Pedro Sluiter

Kinderen genieten van lustrumeditie Kids United Sport Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - SportService Zwolle, Landstede Sportcentrum en PEC Zwolle United hebben de vijfde editie van Kids United Sport Zwolle (KUSZ) georganiseerd. Met KUSZ bieden ze deze week kinderen, waarvoor op vakantie gaan vanwege sociaaleconomische redenen niet mogelijk is, een week lang vertier.

De kinderen krijgen sportclinics van topsporters en doen andere spelactiviteiten. Afgelopen maandag beten een paar spelers van Landstede Hammers het spits af met een basketbalclinic op Sportcampus de Pelikaan. In de loop van deze week vinden eveneens op deze locatie andere clinics plaats in de morgenuren; zo staan er ook voetbal en volleybal op het programma. 

’s Middags gaan de kinderen op pad voor andere beweegactiviteiten, onder meer naar het Indoor Skatepark, Bowlen & Zo en Snowsports. De afsluiting is traditioneel op de donderdag met trampolinespringen bij Krazy Kangaroo. Dat is voor veel kinderen letterlijk een van de hoogtepunten van de week. 

Kinderen uit de basisschool-groepen vier tot en met zeven jaar zijn via het netwerk van onder meer de sociale wijkteams uitgenodigd. Mede dankzij financiële ondersteuning van Stichting Kind in Beeld, kunnen ze gratis deelnemen aan de KUSZ-week. Naast lekker sportief bezig zijn, staat vooral plezier maken voorop. En zo hebben ook zij iets leuks te vertellen als ze na de zomervakantie weer naar school gaan. 

Kids United.
Kids United.
Kids United.
Kids United.
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 5 uur geleden