Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Gemeente Zwolle trapt nieuwe jaar af met live stream

Algemeen

ZWOLLE - De gemeente Zwolle trapt traditiegetrouw het nieuwe jaar af met de nieuwjaarsbijeenkomst in Theater de Spiegel. Vanwege de huidige coronamaatregelen wordt dat dit jaar een livestream vanuit poppodium Hedon.

Een fysieke bijeenkomst kon vorig jaar niet en dat kan dit jaar ook niet. Samen met poppodium Hedon heeft gemeente Zwolle daarom voor woensdagavond 5 januari een nieuwjaarsstream georganiseerd: een muzikale en creatieve manier om in contact te zijn met inwoners, ondernemers en partners.

Robothond

Volgens de gemeente wordt het een veelzijdige livestream vol muziek van bekende en nieuwe Zwolse artiesten: het ArtEZ Poporkest met Typhoon, Rico, Tangarine, Julia, Piet Jr. en Evva. Ook zijn er interviews met creatieve Zwollenaren met landelijk en internationaal succes. Zo praat host van de avond Boudewijn Koops met fotograaf Nathan Reinds over zijn werk als huisfotograaf van het Eurovisie Songfestival. Stadsdichter Sarah Lucassen draagt een speciaal gedicht voor en een bijzondere gast is de robothond Spot.

Namens de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders nodigt burgemeester Peter Snijders iedereen uit deze avond online mee te maken: “De livestream is voor u, Zwollenaren, inwoners, ondernemers en alle partners in en buiten onze stad. Onze mooie sociale stad, waar mensen het afgelopen jaar wéér hun hart hebben laten spreken en veerkracht en betrokkenheid hebben laten zien. Een stad waarin we steeds weer samen de kracht vinden om de uitdagingen aan te gaan die op ons pad komen.”

De livestream is op 5 januari vanaf 20.00 uur te volgen via www.hedon-zwolle.nl/live en duurt ongeveer een uur.