Afbeelding
Foto: EPA

SportService Zwolle daagt iedereen uit een eigen Olympisch record neer te zetten

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Olympische Winterspelen staan voor de deur. Voor de vierde editie van de Olympische tocht wil SportService Zwolle iedereen uitdagen om een eigen Olympisch record neer te zetten. 

Dit keer organiseert SportService Zwolle de tocht in samenwerking met Expertise centrum Voet & Beweging in Zwolle. Wie gaat er voor goud, wie wint er zilver? De tocht start op 4 februari bij het branden van het Olympisch vuur. De Olympische tocht 4.0 kan alleen én in teamverband, net als een echte Olympische ploeg. Deelnemers stellen een team van maximaal vier personen samen. Maar ze krijgen ook de mogelijkheid om individueel zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Het team wordt uitgedaagd om zo snel mogelijk een Olympische tocht van honderden kilometers door de eigen woonplaats in Zwolle of omliggende regio af te leggen. 

Doel

Dit kunnen ze doen door individueel of in duo’s een aantal kilometers te gaan wandelen, fietsen, hardlopen, skeeleren, steppen of met de rolstoel bewegen. De kilometers die ze individueel afleggen, wordt binnen het team bij elkaar opgeteld. Doel is zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen. Dit gezamenlijke doel ‘Een leven lang gezond bewegen’ maakt dat de twee organisaties de Olympische Tocht dit jaar samen organiseren. “Het belangrijkste is niet je eigen tocht, maar het samen deelnemen”, vertelt Sebastiaan Visscher van het expertisecentrum. 

Parcours 

De Olympische tocht is een route die de deelnemers zelf afleggen met de eigen gekozen manier van bewegen (bijvoorbeeld wandelend of hardlopend) door zijn of haar woonplaats. De organisatoren bieden vijf diverse poules aan waar ieder team of individu op zijn/haar niveau kan sporten/bewegen. De vijf poules hebben de afstanden: 100 kilometer (familiepoule), 200 kilometer, 400 kilometer, 750 kilometer en 1.200 kilometer. De deelnemers bepalen zelf hun parcours maar worden door SportService Zwolle geïnspireerd met weetjes vanuit de Winterspelen die ze delen via de socials. 

Stimulans

Voor deze 4.0 editie is de familiepoule een nieuw element. De familiepoule is een poule waarbij een gezin (minimaal twee kinderen in het team) kan deelnemen om een extra stimulans te krijgen om samen een mooie (bos)wandeling te maken. Sportservice Zwolle: “Allereerst is bewegen goed voor je lichaam en geest. Je zorgt voor sociale verbinding door met een team de kilometers af te leggen. Het expertisecentrum geeft de deelnemers de mogelijkheid gratis gebruik te maken van online voet- en beweegadvies en een hardloopspreekuur. Dit mag voor, tijdens en na de Olympische tocht. Dit aanbod is geldig tot één jaar na de start van de Olympische tocht. Bij aanmelding ontvangen deelnemers een voucher om deze te verzilveren. Bekijk de website www.sportservicezwolle.nl voor meer informatie en aanmelden.