Afbeelding
Eigen foto

Lente barst open met concert van De Vuurvogel

Algemeen

ZWOLLE - Het traditionele Lenteconcert van Stichting De Vuurvogel wordt zaterdag 19 maart opgevoerd in in de Fonteinkerk aan het Sterrenkroos (Stadshagen). Tijdens dit concert klinkt er vrolijke muziek van de jongste leden van de club uit Vuurvogel OpStreek, de Jonge Vuurvogel en Kinderkoor Konstantijn.

Het spits wordt afgebeten door de jongste kinderen van de Vuurvogel, Vuurvogel OpStreek. Onder leiding van violist Lies van Vledder en cellist Esther de Boer is er door achttien jonge strijkers in slechts zes repetities een concertprogramma voorbereid. 

Naast de jonge musici van Vuurvogel OpStreek zal Kinderkoor Konstantijn van zich laten horen onder leiding van Suzan Westerveld. Tot slot zullen de 35 musici van de Jonge Vuurvogel met dirigent Vincent Pollemans optreden. In de grande finale zullen alle deelnemers traditiegetrouw het Lenteseizoen openen met een vrolijk slotnummer. 

Na dit concert is er voor enthousiaste kinderen de kans om mee te doen. De Jonge Vuurvogel houdt tijdens de landelijke Kindermuziekweek een open repetitie op dinsdag 5 april, van 17.00 tot 18.00 uur in het Meander College. 

Het Lenteconcert van de Vuurvogel begint zaterdag 19 maart om 18.30 uur in de Fonteinkerk in Stadshagen. Kaarten kosten 8 euro (volwassenen) en 5 euro (jongeren) en zijn verkrijgbaar aan de zaal of via www.ticketkantoor.nl/shop/lenteconcert2022 

Kijk voor meer informatie op www.vuurvogeljeugdorkest.nl

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden