De Pauwergirls presenteerden de uitreiking.
De Pauwergirls presenteerden de uitreiking. Foto: Ida van den Enk

Cultuurfonds Overijssel investeert 145.000 euro in 43 projecten

Algemeen

ZWOLLE - Na de sombere tijden in de cultuursector als gevolg van de coronamaatregelen, worden er weer volop plannen gemaakt voor de toekomst. Reden voor het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel om een feestelijke bijeenkomst in Theater Hof’’88 in Almelo te organiseren. Dinsdagavond werd bekendgemaakt hoeveel geld de culturele projecten van de maartronde krijgen van het Cultuurfonds. Ook waren er extra geldprijzen te winnen tijdens een interactieve quiz.

Alle aanvragers van de maartronde waren uitgenodigd voor de feestelijke bijeenkomst. Het werd een avond van ontmoeting, plezier en vertier. De presentatie was in handen van de Pauwergirls uit Zwolle, die op ludieke wijze de aanvragers in het zonnetje zetten. 

Tijdens de feestavond kregen de aanvragers de hoogte van de bijdrage van het Cultuurfonds Overijssel te horen. 43 projecten ontvingen een cheque voor in totaal 145.200 euro. Aanvragers die deze keer geen bijdrage krijgen, waren al eerder op de hoogte gesteld. Zij konden wel meedingen naar de extra geldprijzen - oplopend tot 1.500 euro- die er waren te winnen tijdens een interactieve quiz. Daarnaast werden er nog twee verrassingsprijzen uitgedeeld.

Stichting De Vuurvogel uit Zwolle won 500 euro in de quiz. 

De volledige lijst met toekenningen uit de maartronde is te vinden op www.cultuurfonds.nl/toekenningen-maartronde-2022-overijssel

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de VriendenLoterij, Nederlandse Loterij en van al onze donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel is een van de twaalf provinciale afdelingen.