Afbeelding
Foto: Eigen foto

Families, collega’s, vrienden en buren zetten stappen tegen kanker

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het nieuwe wandelevenement Zet Een Stap Tegen Kanker wordt zaterdag 21 en zondag 22 mei gehouden op het terrein van de voormalige IJsselcentrale Harculo aan de IJsselcentraleweg.

Een op de drie mensen krijgt vroeg of laat in zijn of haar leven kanker, iedereen krijgt er in zijn of haar omgeving wel mee te maken. Het nieuwe wandelevenement brengt deze mensen samen. “We vinden de saamhorigheid en de verbinding die ontstaat tussen mensen heel belangrijk. Het is een heel bijzondere warme sfeer. Dat is voor ons de drijfveer om dit evenement te organiseren”, zegt Robert Immink, een van de initiatiefnemers van de 24-uurs wandelestafette.

De drie goede doelen waar geld voor ingezameld wordt zijn Monicares Foundation, Tobias Sybesma Foundation en Nazorgcentrum IntermeZZo. Alle drie zetten ze zich in om het leven van mensen met kanker en hun naasten te verbeteren. De deelnemers verkopen tijdens het evenement lekkernijen of spulletjes om geld voor deze doelen in te zamelen. 

Maar ook voorafgaand zijn diverse mensen al inventief. Bijvoorbeeld de dansgroep die meedoet onder de naam ‘24 Hours Dancing Walkers’. Zij hebben tijdens een dansavond een grote verloting gehouden, waarbij winkeliers prijzen beschikbaar hadden gesteld. Het team van theatersportgroep PeperDus heeft een theatrale benefietvoorstelling gehouden en zijn daarbij met de pet rond gegaan. Leerlingen en medewerkers van Capellen scholengemeenschap bedenken de ene na de andere actie. Van paaseitjes verkoop tot tosti-middagen en van kraskaarten tot lege flessenacties. 

Collega’s en vrienden van team ProRail Noord Oost laten zich online sponsoren, en de kinderen van Peter van de Steen gaan lekkernijen bakken die hij vervolgens op kantoor verkoopt. Ook het team met de Zwolse naam ‘Dom deur doen en bliem lach’n’ timmert online flink aan de weg om geld in te zamelen. En dan het familieteam Zwieties and friends, zij organiseren een muziekmiddag met folkband Woodlandssprings waarbij gedoneerd kan worden. 

De organisatie van Zet Een Stap Tegen Kanker biedt de deelnemers ook de mogelijkheid om zich online te laten sponsoren, en er kunnen bedrijfsstappen worden gekocht, waarbij de logo’s van de bedrijven tijdens het evenement op een rode loper worden afgebeeld.

Rondom het 24-uurs wandelevenement is er van alles te doen. Er is muziek en entertainment voor jong en oud. Er is een braderie, workshops, hapjes en drankjes, en een speciaal programma voor mensen met kanker en hun naasten, verzorgd door nazorgcentrum IntermeZZo. 

Robert roept mensen om zich op te geven: “Je maakt een uniek evenement mee, waarmee je ook nog eens de lokale goede doelen steunt. Dus doe mee aan Zet Een Stap Tegen Kanker!”

Meer informatie: www.zeteenstaptegenkanker.nl


Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59