Afbeelding
Foto: Vincent Kok

Nieuw Zwols evenement: ‘Zet een stap tegen kanker’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – ‘Zet een Stap tegen Kanker’ is een nieuw Zwols 24-uurs wandelevenement op 21 en 22 mei 2022, waarbij teams in estafettevorm een etmaal lang over een parcours wandelen. De organiserende stichting heeft tot doel om geld in te zamelen voor lokale goede doelen die iets met kanker te maken hebben.

In 2020 waren er vergaande plannen om voor de vijfde keer in Zwolle de SamenLoop voor Hoop te organiseren. Corona gooide echter roet in het eten. Afgelopen voorjaar stond de wandelestafette opnieuw in de steigers tot het moment dat het landelijke Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) besloot de stekker uit het evenement te trekken. De teleurstelling bij deelnemers en vrijwilligers was enorm.

Verbinding

“Op dat moment stond de teller op 16.923 euro; dit bedrag is ten goede gekomen aan KWF”, melden de organisatoren van het nieuwe evenement. “Maar een dergelijk evenement is zoveel meer dan het inzamelen van geld. Het is ook de verbinding en saamhorigheid van mensen rondom het evenement. Juist dat aspect maakt het tot een unieke en waardevolle gebeurtenis.”

Zwolse goede doelen

Vandaar dat de groep ervaren vrijwilligers, die al vele jaren betrokken waren bij de SamenLoop voor Hoop, de koppen bij elkaar heeft gestoken om andere mogelijkheden te onderzoeken. Dit resulteerde in de nieuwe stichting Zet Een Stap Tegen Kanker. Zij zamelen concreet geld in voor Nazorgcentrum IntermeZZo, het nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten. Zij helpen mensen de regie op hun leven met kanker te hervinden. Als ook voor de Monicares Foundation, de organisatie die zorgt voor Zwolse gezinnen die het moeilijk hebben als gevolg van bijvoorbeeld kanker van een van de gezinsleden. Als derde doel kiezen ze voor de Tobias Sybesma Foundation, de stichting die de droom van de op 12-jarige leeftijd overleden Zwolse Tobias Sybesma in leven wil houden, dat er geld beschikbaar komt voor onderzoek naar hersenstamkanker.

Stichting

“”Kanker is een ziekte die iedereen raakt”, aldus de nieuwe stichting. “De patiënt zelf, maar ook de mensen om hen heen. Vroeg of laat krijgt iedereen er in zijn of haar leven wel mee te maken. Het gezegde is niet voor niks: ‘kanker heb je niet alleen, maar heb je samen’. Zet een Stap tegen Kanker is een nieuw Zwols evenement waarmee we met elkaar iets kunnen doen tegen kanker.” Op welk parcours wordt gewandeld, wordt op dit moment onderzocht. Deelnemers wandelen zolang ze willen, op het tijdstip dat ze zelf kiezen. Men kan meedoen in een team maar ook als individuele loper. Binnenkort kunnen deelnemers zich online aanmelden en actiepagina’s maken. 

Zie voor meer informatie www.zeteenstaptegenkanker.nl of mail naar: zwolle@zeteenstaptegenkanker.nl. Kijk ook op Facebook @zestk.zwolle, Instagram: @zeteenstaptegenkanker en/of Twitter: ZESTKZwolle.

Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43