Neuropsycholoog Erik Scherder op het podium van De Spiegel.
Neuropsycholoog Erik Scherder op het podium van De Spiegel. Foto: Eigen foto

Vitaal & Veilig Thuis-dag druk bezocht

Algemeen

ZWOLLE - De Vitaal & Veilig Thuis-dag van WijZ Welzijn en de Gemeente Zwolle is maandag druk bezocht. De dag voor Zwolse senioren werd gehouden in Theater de Spiegel. Zeventigplusserswaren zich persoonlijk uitgenodigd om zich te laten informeren, inspireren, motiveren en activeren als het gaat over zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen.

Tijdens het evenement konden bezoekers luisteren naar een lezing van neuropsycholoog Erik Scherder. Daarnaast was de voorstelling ‘Veiligheid door de jaren heen’ te zien, uitgevoerd door Peter Vader en Toos Ligtenberg in samenwerking met de politie. 


De informatiemarkt. - Eigen foto

Naast de presentaties konden de bezoekers op de informatiemarkt waar de samenwerkingspartners van Vitaal & Veilig Thuis te vinden waren antwoord krijgen op vragen als: Hoe wordt een babbeltruc herkend? Is het huis goed beveiligd? Wanneer is het lijf fit genoeg? Hoe om te gaan met financiële vraagstukken? Ook werden er handige tips en uitleg gegeven over diverse onderwerpen als valpreventie, gezondheid, mobiliteit en financiën.

Vitaal & Veilig Thuis adviseert over het verbeteren van de veiligheid in de woning en welke instanties hulp of ondersteuning bieden. Ook geven ze informatie over bijvoorbeeld valpreventie, brand- en inbraakpreventie en welzijnszorg. 

Kijk voor meer informatie op de website www.vitaalenveiligthuis.nl of bel 038 - 851 57 00.