Afbeelding
Foto: Jeroen Keep

Kinderprogramma tijdens Zwolse wandelestafette ‘Zet een stap tegen kanker’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Zwolse organisaties hebben de handen ineengeslagen om voor kinderen een programma te organiseren tijdens de 24-uurs wandelestafette ‘Zet een stap tegen kanker’. In het weekend van 21 en 22 mei vindt deze eerste nieuwe versie plaats van wat eerder SamenLoop Voor Hoop was.

Terwijl volwassenen wandelen, is het fijn dat kinderen hun eigen activiteiten hebben, zo dachten meerdere partijen die deelnemen aan de estafette. Docenten en studenten van Landstede, pedagogisch medewerkers van KindermeZZo en jonge ondernemers van de Juniorkamer Zwolle (JCI Zwolle)hebben samen een verrassingsprogramma opgetuigd. Spellen, bewegen, knutselen, schminken en wat lekkers delen, het zit er allemaal in.

Meewandelen en animatieprogramma

Het verrassingsprogramma voor de kinderen is op zaterdag 21 mei van 16.00 tot 17.30 uur en op zondag 22 mei van 10.30 tot 12.00 uur. Zondagochtend is er vanaf 10.00 uur de zogenaamde koffievisite, waar teams taarten en ander lekkers kunnen verkopen in de koffietent. Voor de kinderen is er de activiteit cake versieren van 10.00 tot 10.30 uur. Daarna kunnen ze meteen door naar het verrassingsprogramma.

Kinderen kunnen, onder begeleiding van een volwassene, zonder aanmelding komen naar het terrein van de voormalige IJsselcentrale Harculo. Zij kunnen met de (groot)ouders mee wandelen en tijdens het kidsprogramma daar bij aansluiten.

Naast het speciale animatie-programma hoeven kinderen zich niet te vervelen. Er is permanent een panna-kooi, een springkussen en er worden door deelnemers ook nog leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Voor een totaalbeeld van de wandelestafette: www.zeteenstaptegenkanker.nl

IntermeZZo en KindermeZZo

IntermeZZo, het centrum voor leven met en na kanker, is één van de drie ‘goede doelen’ waar de opbrengst van ‘Zet een stap tegen kanker’ naar toe gaat. 

Bij IntermeZZo vinden mensen met kanker en hun naasten ondersteuning vanaf de diagnose, gedurende en na het behandeltraject. Mensen uit de wijde regio Zwolle kunnen er voor een uitgebreid programma terecht. Ook gezinnen met kinderen waarvan één van de ouders met kanker wordt geconfronteerd. De ziekte en de behandeling heeft grote impact op het hele gezin. KindermeZZo biedt voor kinderen in de basisschoolleeftijd een eigen programma, waarin herkenning, erkenning en ontspanning centraal staan. Pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen en zorgen voor activiteiten die passen bij de kinderen.

Voor alle kinderen

Niet alleen de kinderen die bij KindermeZZo komen, kunnen deelnemen aan het kidsprogramma tijdens ‘Zet een stap tegen kanker’, álle kinderen die zin hebben in gezelligheid in de buitenlucht, zijn welkom. Voor volwassenen is IntermeZZo gedurende ‘Zet een stap tegen kanker’ aanwezig met een eigen plek waar mensen met kanker in de watten worden gelegen met ontspanningsaanbod, zoals massage.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59