Afbeelding
Eigen foto

Geen sigaretten maar Pakje Kunst uit automaat

Algemeen

ZWOLLE - Pakje Kunst is momenteel te vinden in Stadkamer aan de Zeven Alleetjes. 

In Pakje Kunst worden met sigarettenautomaat kunstwerken verkocht die zo groot zijn als een pakje sigaretten. Voor twee keer 2 euro kan een pakje worden getrokken. Maar wat voor kunstwerk in het pakje zit is een verrassing.

 “Een mooier hergebruik van sigarettenautomaten kun je je niet indenken”, vinden regiobeheerders Inge in ’t Hout en Lenneke Saraber. “Een Pakje Kunst koop je uit nieuwsgierigheid, als cadeautje voor jezelf of een ander, als extraatje bij een bos bloemen of flesje wijn, als verzamelobject of … vul maar in, vul maar aan. Een ding is zeker, een Pakje Kunst is altijd uniek.”

Sinds de succesvolle start in 2016 is het aantal Pakje Kunst-automaten gegroeid naar zo’n vijftig exemplaren, verspreid over ruim dertig steden in Nederland. Meer dan duizend kunstenaars hebben zich verbonden aan dit initiatief. De goed gevulde automaat van Pakje Kunst Zwolle, met werk van 25 kunstenaars uit Zwolle, Hattem, Kampen, Meppel, Dronten, Epe, Dedemsvaart en Wapenveld, staat sinds vorig jaar zomer in de Huiskamer van Stadkamer aan de Zeven Alleetjes. 

Eerder was de automaat te vinden in de foyer van schouwburg Odeon.  Zie ook www.pakjekunst.com/zwolle