Henriët Koornberg-Spronk met haar boek, én skates op de atletiekbaan.
Henriët Koornberg-Spronk met haar boek, én skates op de atletiekbaan. Foto: Pedro Sluiter

‘De skatende sprintster’ gelanceerd op atletiekbaan van av PEC 1910

Algemeen

ZWOLLE - Henriët Koornberg-Spronk heeft zaterdag haar vijfde jeugdboek ‘De skatende sprintster’ gepresenteerd in het clubhuis van atletiekvereniging PEC 1910. 

Het clubhuis was de ideale plek voor de boekpresentatie van ‘De skatende sprintster’. “Ik heb voor deze locatie gekozen, omdat het boek zich deels afspeelt op de atletiekbaan”, vertelt Koornberg-Spronk.

“Het bestuur stond ook meteen achter het idee, vooral omdat er niet veel jeugdboeken worden geschreven die over atletiek gaan.

Het boek is het vijfde en laatste deel van de sportieve jeugdserie FRNZ4EVER. De verhalen gaan over sport, vriendschap en school en zitten boordevol humor. Tegelijkertijd schuwt de auteur pittige thema’s niet. Racisme, eetproblemen, grensoverschrijdend gedrag - ze maakt het allemaal bespreekbaar, op een luchtige en voor kinderen begrijpelijke manier.

De skatende sprintster gaat over de 12-jarige Esmée. Ze zit op atletiek en is heel goed in sprinten. Ook dit verhaal bevat een diepere laag: Hoe snel heb jij je oordeel klaar? 

Henriët Koornberg-Spronk schrijft niet alleen over sport, ze doet het zelf ook graag. Zo maakt ze deel uit van de damesploeg van wielervereniging Hanzerenners en is ze al 19 jaar lid van atletiekvereniging Pec 1910.

Meer over de jeugdserie FRNZ4EVER staat op www.hbschrijft.nl.