Benjamin, een werk van Maen Florin.
Benjamin, een werk van Maen Florin. Eigen foto

Art Flow Zwolle: een route langs kunst in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Art Flow Zwolle is dit weekend feestelijk geopend. Het is een expositie van internationale én Zwolse kunstenaars. Hun werk is te zien op verschillende locaties in de stad die samen een bijzondere kunstroute vormen. Art Flow Zwolle duurt nog tot en met 4 september 2022.

“We zijn verheugd dat zo’n mooi event weer kan”, stelt wethouder cultuur, Monique Schuttenbeld. “Zwolle groeit en daar hoort ook een grootstedelijk cultureel aanbod bij. Vanuit het culturele- en toeristisch perspectief zetten we in op een versterking van cultuur. De stad zelf is nu letterlijk het podium voor beeldende kunst vanuit zowel de Zwolse als de internationale kunstsector. Voor bezoekers is het een prachtige kunstroute met een verrassende mix van beeldende kunst.” 

Curator Annelies Ysebaert uit Vlaanderen is verantwoordelijk voor het internationale deel van de expositie. “Met Art Flow Zwolle vieren we creativiteit en saamhorigheid. We willen mensen met elkaar verbinden, met de stad en met de internationale en lokale kunstenaars. Ik ben trots op de grote variatie aan beeldende kunst die we bezoekers bieden. De werken komen op de Zwolse locaties prachtig tot hun recht.”

De deelnemende Zwolse kunstenaars zijn geselecteerd door een onafhankelijke commissie. Dit gebeurde na een open uitvraag van de gemeente Zwolle waarop 79 inzendingen kwamen. Deze zijn beoordeeld op kwaliteit, originaliteit en vernieuwing. Tijdens Art Flow Zwolle is het werk van 25 geselecteerde Zwolse kunstenaars te bekijken. De werken tonen samen een veelzijdig palet aan hedendaagse Zwolse kunst.

Meer informatie over de kunstenaars en hun werk is te vinden op www.artflowzwolle.nl

Op de website staat ook informatie over de kunstroute. Deze gaat langs verschillende locaties zoals de Fundatie, het Academiehuis, Collectie Overijssel, Harculo en RAWSpace. De route door de binnenstad is goed te bewandelen. Voor de uitgebreidere route is een (deel-)fiets makkelijk.

Art Flow Zwolle is een initiatief van de gemeente Zwolle en Gallery Ysebaert. Curator Annelies Ysebaert en kunstenaar Ronald A. Westerhuis zijn organisator van de internationale kunst. De gemeente Zwolle en Zwolle Marketing zijn organisator van de Zwolse kunst. Beide exposities samen vormen Art Flow Zwolle.

Opening van de kunstroute Art Flow.
Een sculptuur van Arne Quinze.