Regisseur Pieter-Rim de Kroon.
Regisseur Pieter-Rim de Kroon. Foto: Eigen foto

Fraterhuis Academie Zomereditie met Pieter-Rim de Kroon

Algemeen

ZWOLLE - De eerste Fraterhuis Academie Zomereditie op Zaterdag 9 juli gaat over de documentaires ‘Hollands Licht’ en ‘Silence of the Tides’ van regisseur Pieter-Rim de Kroon. Voorafgaand aan beide voorstellingen zal hij zelf de films kort inleiden. De Zomereditie duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Tijdens de bijbehorende lunch en na afloop van ‘Silence of the Tides’ is er gelegenheid om met elkaar en de regisseur na te praten over de vertoningen. Daarnaast gaat Pieter-Rim de Kroon het bijbehorende boek ‘Silence of the Tides’ te signeren. Het boek is optioneel met een toeslag op de reguliere prijs (inclusief lunch) beschikbaar.

Regisseur en cameraman Pieter-Rim de Kroon maakte vele films over culturele, industriële, maatschappelijke en milieu onderwerpen, waarin de relatie mens en natuur een vitale rol speelt. Zijn werk kenmerkt zich door een sterke ‘cinematografische aanpak’; sfeer neerzetten door weloverwogen gebruik van camerastandpunten, lenzen, soundtrack en découpage. Hij streeft ernaar om beelden een extra dimensie te geven; ‘de magie van de cinema’. In zijn films probeert hij het fenomeen van de droge waarneming iedere keer op een hoger plan te brengen. Zijn oeuvre is met meer dan 150 awards bekroond op internationale filmfestivals, waaronder een Gouden Kalf voor Hollands Licht (2003).

De prijs voor het filmprogramma met bijbehorende lunch (inclusief boek ‘Silence of the Tides’) is €30,00, de prijs voor het filmprogramma met bijbehorende lunch (exclusief boek) is €22,50. 

Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit.