Afbeelding
Sanne Prins

René Mioch in Filmtheater Fraterhuis

Cultuur

ZWOLLE -  film- & mediadeskundige René Mioch is zaterdag 12 maart van 11.00 tot 13.00 uur is te gast bij de Fraterhuis Academie. Hij geeft een lezing over films en sterren. Hij neemt de bezoekers mee in de wereld van regisseurs en acteurs en hun drijfveren, en geeft aan de hand van persoonlijke anekdotes en archieffragmenten een inkijkje in wat het betekent om beroemd te zijn.

Al meer dan 35 jaar reist René Mioch de wereld over om de sterren van het witte doek te ontmoeten, te ondervragen of te volgen. Als 18-jarige begon hij bij de radio en in 1985, toen Veronica een A-omroep werd, maakte hij de stap naar televisie. Films & Sterren is zijn huidige tv programma. Ook maakt hij wekelijks Binge Talks (op YouTube) en is hij als film-& mediadeskundige een graag geziene gast in tv-programma’s.

In zijn lezing spreekt René Mioch over zijn belevenissen in de nationale en internationale entertainmentindustrie. Er komen deze ochtend bijzondere momenten voorbij met bijvoorbeeld Bette Davis, Steven Spielberg, Denzel Washington, Julia Roberts, Meryl Streep, Beyonce, Madonna, Johnny Depp, Brad Pitt, Will Smith, Robert Pattinson en vele anderen. Ook gaan we met hem mee naar de filmfestivals van Cannes en Venetië, naar de Oscars, de Gouden Kalveren en Golden Globes.

Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 euro, de reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren.

Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit. 

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 20 apr, 06:00
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 19 apr, 17:11