Afbeelding
Foto: Media NN

Boeren protesteren op wegen rondom Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - Dinsdagavond zijn de boeren weer de weg op gegaan uit protest tegen de stikstofplannen van Den Haag. Zij deden dit onder andere op de A28 bij Hattem. Trekkers stonden stil op de weg, ook omdat de politie de langzaam rijdende trekkers had stilgezet.

Automobilisten konden niet meer doorrijden. Bij Zwolle werd een trekker in beslag genomen en was een arrestatieteam opgeroepen. Bij Hattem zijn hooibalen op de snelweg gegooid en deze zijn daar in brand gestoken.Diverse boeren en eigenaren van boerderijen stonden de media met tranen in de ogen te woord. “Dat dit zo moet is eigenlijk te gek voor woorden”, zei er één. Een andere boer uitte meer boosheid: “Wie niet horen wil, die moet maar voelen. Eieren en groente komen niet uit de fabriek.”
Een spandoek dat gespannen was bij een viaduct op de A28 sprak duidelijke taal. Daarop was te lezen: “Regering, krijg de tering.” Er was een flinke file op de A28 die vanaf Nunspeet al merkbaar was. Rond 23:00 uur waren de protesten voorbij.Morgen (woensdag) worden nieuwe acties verwacht. Onder andere in Den Haag op het malieveld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nick de Vries