Cibap-studente Sophie Edzes met haar ontwerp.
Cibap-studente Sophie Edzes met haar ontwerp. Foto: Pedro Sluiter

PROTO expo met werk studenten en professionals geopend in spoorzone

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – PROTO is een Art & Design evenement waarin getalenteerde studenten kunst en vormgeving en professionals hun werk laten zien. Vrijdag werd het event geopend in de Zwolse spoorzone.

Nog tot en met zondag 10 juli presenteert PROTO, verspreid over verschillende locaties in Zwolle, tentoonstellingen, workshops, lezingen en andere festiviteiten. Met werk van studenten van ArtEZ, Cibap, Deltion College, Landstede MBO, Zone College en Windesheim. De verschillende exposities geven een inkijkje in de hoofden van de creatieve makers. Alsook hoe zij hun wereldbeeld hebben vertaald naar een fysieke uiting, of hoe zij met hun ontwerpen en design oplossingen aandragen voor allerhande vraagstukken. In de Spoorzone vormen Perron 038 en het terrein eromheen het festivalhart. Voor de gelegenheid is één van de NS-gebouwen er omgetoverd tot tentoonstellingsruimte waarin fotografie, film en meubelontwerp van Deltion studenten te zien is, naast floral art en green design van afstudeerders van het Zone College. 

Verschillende creatief professionals tonen er installaties en ook enkele studenten van ArtEZ en Landstede laten er werk zien. In Perron038 zelf exposeren de opleidingen Bouwkunde en Industrieel Product Ontwerp van Hogeschool Windesheim en worden de Cibap Graduates getoond. Het examenwerk van de vakschool voor vormgeving bestaat uit zowel toegepaste vormgeving als autonoom werk. Zo ontwierp Sophie Edzes, student ruimtelijk vormgever, tijdens haar stage bij Perspekt Studio’s ‘De queeste van het veen’. Een interactief programma voor kinderen dat vanaf 9 juli ook daadwerkelijk te beleven is in het Veenpark in Barger-Compascuum. Alle tentoonstellingen in en rond Perron038 zijn dagelijks gratis toegankelijk van 11.00 tot 17.00 uur. PROTO bruist ook in de binnenstad met tentoonstellingen in onder meer de Stadkamer, Galerie Langhuis, Museum de Fundatie, glazen containers en etalage presentaties rond bijvoorbeeld het stadhuis. Meer informatie over alle tentoonstellingen en de PROTO events als het Changemakers programma en het eendaagse HOOKED creative festival is te vinden op www.protozwolle.nl.

Christiaan Schutte

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 4 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 4 uur geleden