Afbeelding
Foto: Cibap

Cibap houdt Graduates Expo in de Spoorzone en Zwolse binnenstad

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZW(OLLE - Cibap Graduates trekt dit jaar de Zwolse Spoorzone in. De eindexamenexpositie van de vakschool voor vormgeving is van 24 juni tot en met 11 juli te zien in Perron038. Zo’n vijftig studenten exposeren hun eigen meesterstukken en bedrijfsopdrachten. 

De werken lopen uiteen van mediavormgeving tot fotografie en film en van meubel- en productdesign tot ruimtelijke vormgeving en restauratie/decoratie schilderen. In de binnenstad is daarnaast in onder meer de Made by Cibap winkel aan de Papendwarsstraat eindwerk te zien dat studenten in multidisciplinaire groepen maakten. Een glazen container op het stadhuisplein toont tot slot een dwarsdoorsnede van wat de Graduates van Cibap te bieden hebben. Cibap Graduates 2021 is 24 uur per dag te bekijken op https://graduates.cibap.nl/graduates/ en www.protozwolle.nl.

Meesterstukken

De meesterstukken die in Perron038 zijn te zien, vormen voor de student het pronkstuk van hun portfolio. Het is het ultieme ‘visitekaartje’ na vier jaar vakschool voor vormgeving met gebruik van nieuwe materialen of technieken, eigentijds aangevlogen ‘oude ambachten’ of onverwachte combinaties van bestaande toepassingen. De studenten gaan op zoek naar de randen van het vakgebied. Chanel Pauw, student Creatief vakman-Fabrics & Design, kwam met ‘New Standards’, kleding aanpasbaar op het eigen lichaam. Mediavormgever student Jordi Plas maakte ‘Ik geef’, een app waarmee men op een leuke en goede manier geld kan geven aan goede doelen.

lampen

In de bedrijfs- en/of Cibap proeven zijn de resultaten te zien van opdrachten vanuit met name stagebedrijven. Mark van der Heide ontwierp drie lampen voor een nieuwe kidscollectie van Fabryk Design. Vanuit haar stage bij WeMoveBrands realiseerde Sharon Vos de volledige branding voor sportkledingmerk XYCL en Lieke Eekelder maakte voor Cibap de WaterHive, een uitbreidbare regenwateropslag die aan iedere muur een plekje kan krijgen.

PROTO

Cibap Graduates maakt deel uit van PROTO, het jaarlijks art & design event van de regio Zwolle dat zich dit jaar uitbreidt naar de volop in ontwikkeling zijnde Spoorzone. Perron038 is dé plek voor de innovatieve maakindustrie. Gespecialiseerde bedrijven en studenten van veel opleidingen werken er samen aan technologische innovatie. De expositie van Cibap examenwerk biedt een unieke kans om er eens een kijkje te nemen en ook meer van de Spoorzone te ontdekken.

Meer informatie over de Cibap Graduates is te vinden op www.cibap.nl.