Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

53 optredens in de stad tijdens ‘Gluren bij de Buren’

Algemeen

ZWOLLE - Podiumkunst in de tuinen en huiskamers van bewoners. Dat is waar het event ‘Gluren bij de Buren’ voor staat. Dit jaar zijn er 53 optredens door heel de stad waar het publiek op zondag 3 juli van kan genieten.  

“Op zondag 3 juli gooien Zwollenaren hun deuren en tuinhekken wagenwijd open en zullen er optredens van lokale podiumkunstenaars te zien zijn in huiskamers en tuinen, verspreid over de stad. Het programma van Gluren bij de Buren Zwolle zit bomvol verrassingen, vanaf nu uit te pluizen op www.glurenbijdeburen.nl”, aldus de organisatie die verder laat weten: “Het is tijd om weer eens op zoek te gaan naar cultuur. Jazz-trio’s, musicalsterren, punkbands, balletdansers, grappenmakers, kleinkunstenaars en andere podiumbeesten vertonen hun kunsten in intieme setting.” Op elke deelnemende locatie wordt er drie keer een act opgevoerd tussen 13.00 uur en 18.00 uur. In totaal zijn er 159 optredens op 53 locaties. Hoofdpartner van Gluren bij de Buren is dit jaar SPAR. 

Op de website is het volledige en meest actuele programma te vinden, met landelijk in totaal 1.500 deelnemende locaties. “Ook kan er een eigen route uitgestippeld worden om te printen of om te delen met goede buren en verre vrienden en samen te gaan gluren”, besluit de organisatie. 

Reserveren is niet nodig. Bezoekers kunnen zelf beslissen hoeveel ze willen betalen voor de optredens. 

Christiaan Schutte

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 15 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 20 uur geleden