V.l.n.r.: Spencer Roozenboom, Ellen van Oost, Selma Laarman en Koos Wijbenga. Inzet: Jean Frantzen.
V.l.n.r.: Spencer Roozenboom, Ellen van Oost, Selma Laarman en Koos Wijbenga. Inzet: Jean Frantzen. Foto: Aangeleverd

Nationale Klimaatweek startschot voor vier klimaatburgemeesters

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Dat klimaat een belangrijk onderwerp is voor de inwoners van Zwolle, is goed zichtbaar. Via de website van Nationale Klimaatweek zijn maar liefst vier nieuwe klimaatburgemeesters aangemeld. In de Nationale Klimaatweek van 31 oktober tot 6 november 2022 draagt de huidige klimaatburgemeester van Zwolle, Spencer Roozeboom het stokje over aan vier nieuwe klimaatburgemeesters.  

Spencer Roozenboom is als Zwolse Klimaatburgemeester bijzonder actief geweest. In het afgelopen jaar inspireerde hij vele mensen tot vergroening en verduurzaming. Met verschillende collectiviteitsacties vanuit ‘Stadshagen en Zwolle doet Groen’ werden Zwollenaren aan een betaalbare zonnepaneleninstallatie en/of voordelig biodivers groendak geholpen. Hij is één van de trekkers van het Stadshager Bos. Een toekomstig bos dat aan de rand van Stadshagen moet verrijzen, waarbij veel bomen toegevoegd zullen worden voor verbetering van biodiversiteit en toename van CO2 opname. Honderden Stadshagenaren doen hieraan mee. Keer op keer wist hij de publiciteit te halen. 

Spencer Roozenboom draagt in de Nationale Klimaatweek het stokje over aan vier nieuwe klimaatburgermeesters. Dit zijn Ellen van Oost, Koos Wijbenga, Jean Frantzen en Selma Laarman. 

Ellen van Oost gelooft in de kracht en het belang van lokale bewonerscollectieven en een integrale wijkaanpak. Als klimaatburgemeester wil zij meehelpen aan het bouwen van een brede, sterke klimaatbeweging van onderop. Selma Laarman is dagelijks bezig met het activeren en inspireren van de jongere generaties. Zij wil zich inzetten om bewustzijn te creëren en een positieve impact te maken. Koos Wijbenga is zeer actief met het verduurzamen van de wereld om zich heen zowel privé als in werk. Koos is gemotiveerd om de aarde leefbaar te houden voor kinderen en kleinkinderen. Voor Jean Frantzen is de natuur zelf zijn grootste inspiratiebron. Jean wil vooral bijdragen door kennis te delen en mogelijkheden aan te dienen om de stad groener en natuurinclusiever te maken.  

De vier klimaatburgemeesters hebben op verschillende duurzaamheidsgebieden kennis waarmee ze elkaar versterken en samen vorm gaan geven aan het klimaatburgemeesterschap voor 2023. Klimaatburgemeesters denken en helpen graag mee, heb je een goed idee of vragen, neem contact op: info@klimaatburgemeesterzwolle.nl

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden