Afbeelding
Foto: Eigen foto

Spencer Roozeboom wordt eerste Klimaatburgemeester van Zwolle

Algemeen

ZWOLLE – Spencer Roozeboom (38) mag zich de eerste Klimaatburgemeester van de gemeente Zwolle noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) donderdag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. 

Het is volgens het ministerie een week waarin de Klimaatburgemeester een belangrijke rol speelt voor zijn medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Spencer de inwoners van Zwolle inspireert zich ook in te zetten voor een beter klimaat. Speciaal voor zijn benoeming ontving Spencer een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die hij de hele week kan ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat hij de Klimaatburgemeester is geworden van gemeente Zwolle.

Inspireren
In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw. Spencer uit gemeente Zwolle is één van hen. Met zijn eervolle benoeming hoopt hij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. Spencer is veel met het klimaat bezig en hoopt met zijn duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie.

Bos

Spencer: “Ik ben initiatiefnemer van acht verschillende duurzame initiatieven van de realisatie van een bos tot talloze bewonerscollectieven met enorme impact. In 2018 is ons huis uitgeroepen tot het meest duurzame huis van Nederland. Op dit moment probeer ik het Stadshager Bos te realiseren, een bos van, door en voor bewoners van Zwolle.”

Afbeelding
Informatieavond in Stadkamer over zorg in laatste levensfase Algemeen 28 jan, 14:21
Afbeelding
Feyenoord toont belangstelling voor Thomas van den Belt Sport 28 jan, 13:51
Afbeelding
PEC Zwolle voldoet uiteindelijk aan de verwachtingen en zet TOP Oss opzij: 4-1 Sport 27 jan, 23:43