Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Startmoment bouw 32 woningen in De Tippe

Algemeen

ZWOLLE - Vandaag is de start gevierd van de bouw van de eerste woningen in De Tippe, Stadshagen. Plegt-Vos bouwt daar voor SWZ 32 duurzame eengezinswoningen. De start werd gevierd met een lunch op de bouwplaats. Jauke Klein, commercieel directeur bij Plegt-Vos en Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder bij SWZ openden de middag. 

“Er is in het project veel aandacht voor duurzaamheid. De woningen zijn energie neutraal en worden natuur inclusief gebouwd. Dit betekent onder andere dat hemelwater wordt afgevoerd via wadi’s en voor de vogels worden nestkasten geplaatst. Daarnaast komen de woningen uit de Slimme Huizenfabriek van Plegt-Vos. Dat bespaart enorm veel CO2-uitstoot en door prefabricage versnellen we de bouwtijd aanzienlijk”, zo laat SWZ weten. 

Ook krijgt de wijk een bijzondere uitstraling. De achtertuin van elke woning loopt over in een semiopenbaar gedeelte. “Samen met de groene omgeving zorgt dit voor een vrije sfeer. Dit geeft bewoners een vakantiegevoel.” 

PlanningDe bouw is inmiddels in volle gang. De verwachting is dat de woningen begin 2023 klaar zijn. In het najaar van 2022 worden de woningen aangeboden op de Woningzoeker. 

Alle informatie over het project staat op www.swz.nl/detippe.

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59