Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Startmoment bouw 32 woningen in De Tippe

Algemeen

ZWOLLE - Vandaag is de start gevierd van de bouw van de eerste woningen in De Tippe, Stadshagen. Plegt-Vos bouwt daar voor SWZ 32 duurzame eengezinswoningen. De start werd gevierd met een lunch op de bouwplaats. Jauke Klein, commercieel directeur bij Plegt-Vos en Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder bij SWZ openden de middag. 

“Er is in het project veel aandacht voor duurzaamheid. De woningen zijn energie neutraal en worden natuur inclusief gebouwd. Dit betekent onder andere dat hemelwater wordt afgevoerd via wadi’s en voor de vogels worden nestkasten geplaatst. Daarnaast komen de woningen uit de Slimme Huizenfabriek van Plegt-Vos. Dat bespaart enorm veel CO2-uitstoot en door prefabricage versnellen we de bouwtijd aanzienlijk”, zo laat SWZ weten. 

Ook krijgt de wijk een bijzondere uitstraling. De achtertuin van elke woning loopt over in een semiopenbaar gedeelte. “Samen met de groene omgeving zorgt dit voor een vrije sfeer. Dit geeft bewoners een vakantiegevoel.” 

PlanningDe bouw is inmiddels in volle gang. De verwachting is dat de woningen begin 2023 klaar zijn. In het najaar van 2022 worden de woningen aangeboden op de Woningzoeker. 

Alle informatie over het project staat op www.swz.nl/detippe.

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14