Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Caecilia zingt Haydn en Mozart

Algemeen

ZWOLLE - Toonkunstkoor Caecilia zingt 18 november in Theater de Spiegel in Zwolle werken van Haydn en Mozart. Het optreden begint om 20.00 uur. Kaartverkoop via het theater. 

Begeleid door Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel vertolkt het negentig leden tellende koor voor de pauze het gevoelige Stabat Mater van Haydn, een klaagzang over Maria, de moeder van Jezus. Het stuk is gecomponeerd in 1767 op de tekst van het middeleeuwse gedicht Stabat Mater Dolorosa (De moeder stond bedroefd). 

Na de pauze brengt Caecilia de opgewektere Krönungsmesse van Mozart. Deze missa brevis (korte mis) is door Mozart in 1779 gecomponeerd in opdracht van de graaf van Salzburg, die niet van lange missen hield. Solisten zijn Kristen Witmer (sopraan), Lieke Geraats (alt), Stefan Kennedy (tenor) en Roele Kok (bas). Het geheel staat onder leiding van dirigent Iassen Raykov. 

Caecilia, opgericht in 1873, viert in 2023 het 150-jarige bestaan met een uitgebreid gevarieerd programma met klassieke en moderne muziek. Voor meer informatie: zie www.caeciliazwolle.nl.

Gerard Meijeringh