Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Recordopbrengst Thorbecke/KWF RUN 2022

Algemeen

ZWOLLE - Het totaalbedrag van de Thorbecke KWF RUN is donderdagmiddag kenbaar gemaakt en overhandigd aan KWF-Zwolle. Vorig jaar hebben de leerlingen van Thorbecke ruim 15.000 euro opgehaald, dat gold toen als het hoogste bedrag ooit. Dit jaar werd dit recordbedrag verbroken met een opbrengst van 16.728 euro.

Afgelopen zondag was de eerste officiële Thorbecke/KWF RUN. Ruim 400 deelnemers zijn aan de start verschenen, waarvan 150 leerlingen uit klas 2. Deze run is onderdeel van een groter project waarin Isala en Thorbecke samenwerken. Leerlingen kregen onder andere uitleg over de ziekte kanker door verpleegkundigen van de afdeling oncologie. Vervolgens lieten zij zich sponsoren en liepen 5 kilometer. Ze bepalen samen met KWF-Zwolle naar welk onderzoeksproject het bedrag gaat.

Al dertien jaar lopen leerlingen van Thorbecke voor dit goede doel, dit jaar voor het eerst gecombineerd met een eigen hardloopwedstrijd die notabene ook op de Nederlandse hardloopkalender staat. Een gecertificeerde run van 5 kilometer. Naast een lint van ruim 150 leerlingen in een rood T-shirt, deden veel jonge kinderen uit Zwolle mee met de Kidsrun(1 kilometer of 2,5 kilometer), konden G-lopers zich inschrijven (2,5 kilometer) en liepen lopers uit Zwolle en de wijde omgeving de 5 kilometer.

Aan het einde van de middag werden alle winnaars gehuldigd. Niemand minder dan wedstrijdspeaker Henk Borgmeijer heeft alle lopers deze middag toegesproken. Op het plein konden toeschouwers zich warm houden met koffie, thee, chocolademelk en erwtensoep. Een mooi hardloop-event dat ook volgend jaar weer op de Nederlandse hardloopkalender staat.

Gerard Meijeringh

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30