Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Nieuwe stadsdichter van Zwolle gezocht

Algemeen

ZWOLLE - Word jij de nieuwe stadsdichter van Zwolle? Solliciteer dan! Dat kan tot en met 30 november 2022.

De termijn van de huidige stadsdichter Sarah Lucassen loopt af op donderdag 26 januari 2023, de Nationale Gedichtendag. De Commissie Stadsdichter Zwolle zoekt daarom een nieuwe stadsdichter die de komende twee jaar, via poëzie (eventueel begeleid met muziek) kleur geeft aan ontwikkelingen of gebeurtenissen in Zwolle, iemand die alle gevoelens van de stad kan vertolken, van blijdschap tot verdriet, van bezinning tot verbazing, van boosheid tot dankbaarheid en die kritiek levert waar dat nodig is.

Dichters en dichter-zangers kunnen tot en met woensdag 30 november hun schriftelijke motivatie, inclusief drie gedichten over Zwolle, insturen naar Thijs Verster thijsinchina@hotmail.com.

Bij de selectie wordt gelet op de kwaliteit, gelaagdheid en toegankelijkheid van de poëzie, de betrokkenheid bij de stad Zwolle en actuele Zwolse ontwikkelingen, de visie van de kandidaat op de invulling van het stadsdichterschap en de voordrachtkunst van de dichter of dichter-zanger.

De Commissie Stadsdichter Zwolle voert op donderdag 5 januari 2023 gesprekken, na een voorselectie, met de overgebleven kandidaten. Mogelijk volgt nog een tweede gespreksronde.

De nieuwe stadsdichter wordt op 26 januari 2023 aan de stad gepresenteerd. Bij die gelegenheid wordt afscheid genomen van Sarah Lucassen als stadsdichter met dank voor haar inzet.

Gerard Meijeringh

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen gisteren
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 apr, 17:02
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 22 apr, 15:16