Afbeelding
Foto: Aangeleverd

25 jaar Klein Kerstfeest bij Kaarslicht met Buwalda

Algemeen

ZWOLLE - Na twee jaar zonder kerstconcerten viert countertenor Sytse Buwalda op woensdag 21 december eindelijk het 25-jarig jubileum van zijn Klein Kerstfeest bij kaarslicht concert in de Doopsgezinde kerk.

Buwalda begon deze traditie in 1996 zodat hij meer tijd met vrienden en familie kon doorbrengen en zingt dit bijzondere concert al sinds 2006 in de Doopsgezinde Kerk van zijn huidige woonplaats Zwolle. Nu, 27 jaar later, is het voor velen het moment om samen het kerstgevoel te krijgen.

Sytse Buwalda over het programma. “Dit jubileumjaar zit het concert vol met Zweedse schoonheid en Engelse melancholie. Franse herders gecombineerd met jeugdig Amerikaans kattenkwaad. Maar ook Nederlandse liedjes waarin het publiek een decembernacht meemaakt in mijn geboortedorp Zuiderwoude en meereist met de drie koningen. En tussen dat alles is daar Maria, die zachtjes haar kindje wiegt.”

De speciaal voor dit concert gearrangeerde begeleiding is in handen van pianist/componist Jean van Vugt en zijn broer, violist Berry van Vugt. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.sytsebuwalda.nl/concerten/

Gerard Meijeringh