Afbeelding
Foto: Marcel de Graaf fotografie

Bewoners bijgepraat over herontwikkeling Azaleapark tijdens beleefmiddag

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het Azaleapark was afgelopen vrijdag het decor van een beleefmiddag. Organisator Antea Group nodigde bewoners uit de buurt van het park uit om deel te nemen aan deze bijzondere interactieve middag. Het doel van de beleefmiddag was om bewoners te betrekken bij de herontwikkeling van het Azaleapark en hen te laten zien hoe het park er in de toekomst uit komt te zien. De middag kwam tot stand met medewerking van SportService Zwolle.

Antea Group is momenteel druk aan de slag met de herontwikkeling van het Azaleapark. “Van het gedateerde park wordt een prachtige groene oase gemaakt, waar omwonenden kunnen sporten, spelen en elkaar ontmoeten. Het park krijgt een klimaatadaptief karakter en geeft ruimte aan biodiversiteit”, aldus Antea Group. 

Met een slimme waterberging -onder het multifunctionele sportveld- wordt hittestress voorkomen en wordt er bij langdurige, intense neerslag minder wateroverlast verwacht in en rondom het park. De waterberging heeft een capaciteit van meer dan 500 m3. Dat staat gelijk aan 2500 regentonnen van 200 liter. Hierdoor ontstaat een klimaatadaptief park; een groene, natuurlijke beleefomgeving waar omwonenden kunnen samenkomen, sporten en spelen en waar biodiversiteit wordt gestimuleerd.

Tijdens de beleefmiddag konden de bewoners van de wijk Assendorp genieten van allerlei activiteiten, zoals voetballen in een pannakooi, lekker eten bij de foodtruck en van koffie en drankjes bij de koffiebar. Ook konden bewoners een Virtual Reality-bril opzetten en zo een blik werpen op het toekomstige park (oplevering medio 2023). De robothond van Antea Group, Spot, was ook aanwezig en vermaakte klein en groot met zijn technische snufjes en kunstjes.

Alles wat bewoners wilden weten over het nieuwe park werd verteld door verschillende experts. Kunststofleverancier Wavin uit Zwolle was van de partij, om de speciale ‘kratten’ te laten zien die worden gebruikt voor de waterberging.

De ingenieurs en Realisatie-experts van Antea Group stonden klaar om de bezoekers van de beleefmiddag te informeren over de werkzaamheden die allemaal komen kijken bij de herontwikkeling van het nieuwe Azaleapark. “De missie van Antea Group is om Nederland elke dag een stukje mooier maken. En dat sluit naadloos aan bij de ontwikkelingen in Zwolle. De gemeente Zwolle heeft de Zwolse Adaptatiestrategie ontwikkeld, een strategie om de stad aan te passen aan het nieuwe klimaat. Het Azaleapark is als groene (be)leefomgeving een mooi voorbeeld van hoe de stad Zwolle serieuze stappen neemt om de stad klimaatadaptief te maken voor de toekomst.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Berkum thuis tegen stroef DHSC Sport gisteren
Afbeelding
Met Librije Backstage geven Jonnie en Thérèse Boer een kijkje achter de schermen Algemeen 30 mrt., 09:05