Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Ontwerp Kop van Assendorp is definitief

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Op 17 januari heeft het college van b en w het definitief ontwerp voor de herinrichting van de Kop van Assendorp vastgesteld. Om tot dit ontwerp te komen heeft de gemeente veel overleg gevoerd met een meedenkgroep bestaande uit ondernemers en bewoners. De ontwikkeling van dit gebied is de eerste fase van de aanpak van de Singelzone.

Deze herinrichting is mede mogelijk dankzij subsidies van de provincie Overijssel en het Rijk en heeft een aantal belangrijke doelen. “Zo verbetert de looproute vanuit de binnenstad naar de Assendorperstraat. Ook wordt de kruising met de Luttenbergstraat veiliger. De nieuwe busroute en bushaltes zorgen voor een kortere en logischer route. Er komt veel extra groen. Daardoor wordt het gebied beter bestand tegen extreme weersomstandigheden ten gevolge van klimaatverandering. Verder komt er meer ruimte voor terrassen en het stallen van fietsen. De hoeveelheid parkeerplaatsen blijft gelijk”, zo laat de gemeente weten. 

“Ik ben blij dat we hier nu aan de slag kunnen gaan,’ vertelt Monique Schuttenbeld, wethouder Stadshart: “We hebben het goed voorbereid met de buurt, er is veel overleg geweest met de mensen die weten wat er nodig is in dit gebied: de ondernemers en bewoners. En ik ben er trots op, omdat de nieuwe inrichting helemaal van deze tijd is, met veel aandacht voor langzaam verkeer en veel ruimte voor groen. Hiermee zetten we een eerste belangrijke stap in de aanpak van de hele Singelzone rondom de binnenstad. Vorig jaar is het Ontwikkelprogramma Stadshart vastgesteld en het is heel mooi dat we nu het eerste stuk kunnen aanpakken. Ik kan niet wachten tot het klaar is.” 

Gerdien Rots (wethouder RO en mobiliteit) vult aan: “De Kop van Assendorp is een plek waar we, in samenwerking met provincie, een stapeling van ambities van het college waar kunnen maken: we verbeteren de bereikbaarheid voor Assendorp en Dieze-Noord met het OV, we maken het gebied klimaatrobuuster en het wordt veiliger voor fietsers en voetgangers door de auto er minder belangrijk te maken. En we geven de verblijfskwaliteit een impuls.”

De werkzaamheden beginnen half mei 2023. De bedoeling is dat de herinrichting eind 2023 klaar is. Meer informatie over de aanpak en planning is te vinden op De kop van Assendorp | Jouw stukje Zwolle.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 10 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 11 uur geleden