Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Post van minister-president Mark Rutte

Algemeen

ZWOLLE - Kiki en Sam uit mavo 3 van het Meander College zijn maandag verrast met een wel heel bijzondere brief uit Den Haag. Minister-President Rutte complimenteerde hen met de wijze waarop zij het slavernijverleden door middel van een filmpje in beeld hadden gebracht. De brief was in antwoord op een schrijven van deze leerlingen, hun klasgenoten en docent levensbeschouwing Ida Verwoert, waarin ze aandacht vroegen voor dit onderwerp.

In de periode voor de kerstvakantie werd door de derdeklassers van het Meander College tijdens het vak levensbeschouwing nagedacht over verschil en ongelijke behandeling. Om vervolgens, aan de hand van een praktische opdracht, verband te leggen tussen het Nederlandse slavernijverleden en het huidige maatschappelijke debat over onder andere excuses maken, white privilege en institutioneel racisme. Ook werd in de klas gesproken over het nieuws dat het kabinet op 19 december 2022 op meerdere plaatsen in de wereld slavernij-excuses zou maken, waarop het idee ontstond om het kundig gemaakte, informatieve filmpje te delen met de minister-president.

In reactie hierop schreef Rutte: “We kunnen het verleden niet veranderen, maar wel onder ogen zien. Jullie presentatie draagt hier aan bij en daar wil ik jullie hartelijk voor bedanken.”

Benieuwd naar het filmpje? Neem dan een kijkje op de homepage van het Meander en klik op Keti Koti. Of ga naar: https://youtu.be/LqGToBvrBfA

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Berkum thuis tegen stroef DHSC Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Met Librije Backstage geven Jonnie en Thérèse Boer een kijkje achter de schermen Algemeen 14 uur geleden