Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Museum Anno op zoek naar ‘Zwolse pronkstukken’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Museum Anno is op zoek naar voorwerpen voor de eerste editie van de expositie ‘Zwolse Pronkstukken’. Daarom houdt Anno op vrijdag 24 februari een bijeenkomst in de Stadkamer. Tussen 14.30 en 16.30 kunnen mensen daar hun verhaal en object aanmelden.

Anno noemt Zwolle een stad vol verhalen. “Verhalen van mensen die er al hun hele leven wonen, of die er pas kortgeleden terecht zijn gekomen. Vaak zijn deze verhalen verbonden aan (Zwolse) Objecten spullen die we in ons huis een plek hebben gegeven, of die in de depots van musea huizen. Ze zijn onzichtbaar voor anderen, maar oh zo sprekend wanneer ze gezien en ‘gehoord’ worden. Al die verschillende verhalen en perspectieven geven de stad kleur. Anno nodigt de stad en de bewoners nodigt jou uit om jouw verhaal over de stad te delen”, aldus Anno.

In Anno wordt de bovenetage van het museum ingericht als podium voor de verhalen van de stad. Een podium voor de verhalen die verborgen zitten in soms nietszeggende objecten. “Juist deze voorwerpen verdienen het om als ‘’Zwols’’ pronkstuk in de spotlights te staan. We nodigen daarom inwoners uit om een verhaal in de etalage te zetten. Op die manier wordt Anno echt een museum met, voor en door de stad.” 

In 2023 trapt Anno af met de eerste editie van ‘Zwolse Pronkstukken’. “Help jij mee om de expositie kleur te geven? Welk ‘’Zwols’’ pronkstuk heb jij thuis liggen? We horen tijdens de bijeenkomst op vrijdag 24 februari in de Stadkamer graag met welk voorwerp jij mee wilt doen aan dit initiatief en komen uiteraard ook graag naar je verhaal luisteren.” Ook mensen zonder verhaal zijn van harte welkom. “Heb je geen object met verhaal, maar ben je wel nieuwsgierig naar de verhalen van anderen ook dan ben je natuurlijk van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. En Natuurlijk nemen we zelf ook verhalen mee”, besluit Museum Anno.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Lipton Ice Tea organiseert derde editie van verkiezing voor het favoriete terras van 2024Horeca-eigenaren maken dit jaar kans op een.. Nieuws Ingezonden 6 mei, 16:15
Het echtpaar van der Laan – Coenrades
Echtpaar van der Laan-Coenrades maar liefst 70 jaar getrouwd Algemeen 6 mei, 15:27
Afbeelding
Meander Bigband maakt indruk in Amerika: Schoolband favoriet op jazzfestival in Philadelphia Algemeen 6 mei, 13:37