Afbeelding

Volt-leden vragen met fietstocht aandacht voor fietssnelwegen

Algemeen

ZWOLLE - Op zaterdag 4 maart en zondag 5 maart fietst een grote groep Voltleden van Münster naar Zwolle om aandacht te vragen voor de afronding van de Fietssnelwegen F35 en L510. “In het Masterplan F35/L510 hebben alle betrokken gemeenten zich gecommitteerd aan de voltooiing van dit masterplan. In de praktijk is alleen het stuk Glanerbrug – Borne op orde”, aldus Volt.

Volt vindt het belangrijk dat de fiets een goed alternatief kan zijn voor de auto voor afstanden tot 20 kilometer. “Zeker met E-Bikes is dat goed te doen mits de fietssnelwegen goed en veilig zijn. Gezond en goed voor het Milieu.”

De colonne zal zaterdag rond 15.30 arriveren in Enschede en worden welkom geheten door de kandidaat Statenleden bij de verkiezingsstand van Volt aan de Langestraat. Op zondag gaat de tocht verder naar Zwolle. Op de Grote Markt in Zwolle worden de deelnemers rond 15.00 uur feestelijk onthaald. Tweede Kamerlid Marieke Koekoek van Volt zal bij de ontvangst in Zwolle aanwezig zijn. De organisatie van de tocht is in handen van afdeling Volt Münster en Volt Twente.

Meer informatie: https://overijssel.voltnederland.org/F35VoltFietstocht

Gerard Meijeringh