Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

D66 pleit voor meer studieplekken in de Stadkamer

Algemeen

ZWOLLE – D66 roept op om meer studieplaatsen te creëren in de Stadkamer. Het vertrekt van de lokale omroep RTV Focus biedt volgens de partij mogelijkheden om extra studieplekken in te richten in de Stadkamer.

“In 2022 werd Zwolle uitgeroepen tot beste onderwijsstad van Nederland. Om ervoor te zorgen dat Zwolle deze titel met trots mag blijven dragen, is het belangrijk dat er goede voorzieningen zijn voor studenten in de stad. Dit betekent dan ook dat er voldoende studieplekken aanwezig moeten zijn in Zwolle. Wat D66 betreft vergroten we zo snel mogelijk het aantal studieplekken in onze stad”, zo laat D66 weten. 

Het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) heeft volgens D66 al meer dan eens aangegeven dat Zwolse studenten behoefte hebben aan meer studieplekken. Het aangekondigde vertrek van RTV Focus uit de Stadkamer biedt volgens D66 mogelijkheden om meer plekken te realiseren. Volgens de partij is de Stadkamer onder studenten een geliefde plek om in de boeken te duiken, maar is het er met regelmatig ‘dringen geblazen’. 

Raadslid Lizet Klein Nagelvoort vraagt het college van burgemeester en wethouders dan ook om de ruimte die vrijkomt in de Stadkamer efficiënt te benutten. Over haar schriftelijke vragen zegt Klein Nagelvoort: “Dat je in deze situatie denkt dat één en één twee is en dat het niet meer dan logisch is om van de gelegenheid gebruik te maken om meer studieplekken te creëren

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Toeristenbelasting in Zwolle met 25 procent gestegen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 20 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Raad van State: 'Tijdelijk afzien van handhaving PAS-melders mag, mits goed gemotiveerd' Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Zangers gezocht voor Die Fledermaus.nu Algemeen 22 uur geleden
Chris Kruitbosch.
Kruitbosch wil met micromobiliteit steden duurzamer maken Partnerbijdrages 22 uur geleden