Afbeelding
Foto: Wilbert Bijzitter

Uitbreiding en verbouwing van zorggeschikte woningen aan Eikenlaan

Algemeen

ZWOLLE - Met de ondertekening van een realisatieovereenkomst hebben Philadelphia Zorg en woningcorporatie Wetland Wonen vorige week woensdag het startschot gegeven voor de uitbreiding van de zorggeschikte woningen aan de Eikenlaan in Zwolle. Op deze locatie wonen nu elf mensen met een verstandelijke beperking. Door de verbouwing en uitbreiding van de locatie is hier straks ruimte voor veertien nieuwe bewoners. Namens Philadelphia Zorg ondertekende Demirja Meekhof, directeur Philadelphia Zorg regio Noord, en namens Wetland Wonen Marcel Timmerman, directeur-bestuurder. De bouw start in juni 2023.

“Deze locatie aan de Eikenlaan is ooit begonnen als een ouderinitiatief voor jongeren met een verstandelijke beperking. Philadelphia Zorg verleent hier de zorg en begeleiding voor de bewoners”, aldus Meekhof. “De huidige appartementen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd, vooral qua energiezuinigheid en comfort voor de bewoners, dus een verbouwing is hard nodig. Daarbij zijn we zeer blij dat we op deze locatie kunnen uitbreiden, en zo tegemoet kunnen komen aan de vraag naar woonruimte voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio Zwolle. Met Wetland Wonen hebben we hier een mooie partner in.” Timmerman vult aan: “We zijn blij dat we als Wetland Wonen met het realiseren van dit bouwplan een bijdrage kunnen leveren aan het woongenot van de toekomstige bewoners.”

De bestaande locatie Eikenlaan 21 zal omgebouwd worden tot 8 appartementen. Daarnaast worden er achter de bestaande bebouwing 17 nieuwe appartementen gerealiseerd. 2 appartementen worden ingericht als algemene huiskamers.

Belangstellenden kunnen zich melden via het cliëntbureau van Philadelphia Zorg. Voor alle nieuwe appartementen is al een bewoner gevonden.

Gerard Meijeringh

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen gisteren
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02