Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Driezorg-locatie Arcadia houdt open dag

Algemeen

ZWOLLE - Driezorgwoningen Arcadia in Zwolle zet op dinsdag 2 mei tussen 14.00 en 16.30 uurde deuren open voor belangstellenden. De locatie, bestaande uit bijna 160 huurwoningen, bestaat vijftig jaar. Hoe is het om te wonen in Arcadia? Iedereen die belangstelling heeft, is welkom voor deze informatieve middag met onder andere rondleidingen, proeverijen en activiteiten.

Tijdens de middag is er alle ruimte om de algemene ruimten zoals de koffieruimte ende soos te bekijken, maar er kan ook een kijkje worden genomen in een van de appartementen. Maaltijdleverancier Van Smaak is aanwezig voor een proeverij. De wijkverpleegkundigen van Driezorg zitten klaar om alle vragen te beantwoorden en om te laten zien wat er tegenwoordig mogelijk is om langer goed zelfstandig thuis te kunnen wonen. Ook is er gelegenheid om aan activiteiten deel te nemen. 

De gloednieuwe jeu-de-boulesbaan ligt klaar om een balletje op te werpen en welzijnsorganisatie WijZ begeleidt beweegactiviteiten en laat het aanbod van activiteiten zien.Over ArcadiaLocatie Arcadia werd in 2021 grondig vernieuwd en verduurzaamd. In haar 50-jarig bestaan is het wonen op Arcadia altijd meegegaan met de tijd. De flat begon als bejaardenflat, maar biedt tegenwoordig uitgebreide mogelijkheden voor zorg en ondersteuning. Uiteraard is de locatie zeer rolstoelvriendelijk en is er een lift. Wonen in een appartement in Arcadia is mogelijk voor iedereen van 65 jaar enouder. Wonen in Arcadia is altijd in combinatie met een zorgserviceovereenkomst met Driezorg. Anders dan ‘gewoon’ huren biedt dit bewoners service zoals 24-uurs alarmering en deelname aan diverse activiteiten.

Gerard Meijeringh