Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Iedereen T€lt Festival in Diezerpoort

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Op vrijdagmiddag 2 juni zijn inwoners van Zwolle welkom bij het Iedereen T€lt Festival in Diezerpoort. Op het festival kunnen Zwollenaren kennismaken met organisaties en initiatieven in de buurt en ondersteuningsmogelijkheden vanuit de gemeente.

Bezoekers van het Iedereen T€lt Festival kunnen tussen 15.00 en 18.00 uur in een route door Diezerpoort kennismaken met meer dan 25 organisaties en initiatieven die voor inwoners klaarstaan. Bijvoorbeeld met leuke activiteiten, het op orde krijgen van de administratie of weekjes weg als je weinig te besteden hebt.

Medewerkers van de gemeente Zwolle zijn ook aanwezig om bezoekers slimme tips te geven over omgaan met geld en manieren om geld te besparen. Bijvoorbeeld door tegemoetkomingen die ze bij de gemeente kunnen aanvragen, zoals voor sportcontributie voor kinderen, zorgkosten of leuke uitjes.

De route start bij Wijkcentrum de Vlasakkers (Vlasakkers 10) en loopt tot Dierenweide Dieze-Oost en Stichting de Knuffelkonijntjes (Hogenkampsweg 27). Op verschillende plekken langs de route worden leuke activiteiten en spelletjes georganiseerd voor jong en oud. De weggeefwinkel Dieze-Oost houdt speciale acties, bezoekers kunnen meedoen aan het boodschappenspel en basisscholen de Springplank en Oosterenk gaan kinderen schminken. Voor hapjes wordt gezorgd en er is livemuziek van de band Millie & The Mix.

Wethouder Michiel van Willigen is aanwezig op het festival en wandelt de route mee: “Ik vind het mooi dat Zwolse welzijnsorganisaties, buurtinitiatieven en de gemeente samenwerken bij dit festival. Zo dragen we er samen aan bij dat iedereen mee kan doen in Zwolle. Want iedereen telt.”

Het volledige programma van het Iedereen T€lt Festival in Diezerpoort is te vinden op zwolle.nl/iedereenteltfestival. Het festival wordt georganiseerd door Travers Welzijn, Stichting Present Zwolle, SamenZwolle, Diaconaal Platform Zwolle en Gemeente Zwolle.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 14 uur geleden
De beide clubmannen Fred van Dam (links) en Hans de Groot (beiden staand) hopen op veel nieuwe aanmeldingen.
Veelzijdige Toerclub Swolland is hard toe aan nieuw fietsbloed Sport 16 uur geleden