Beeld van een eerdere Internationale Conferentie.
Beeld van een eerdere Internationale Conferentie. Eigen foto

Twintig kerkelijke leiders van over hele wereld komen naar Zwolle

Algemeen

ZWOLLE- Zo’n twintig buitenlandse predikanten, evangelisten en kerkleiders komen van 1 tot en met 13 juni naar Zwolle. Ze doen mee aan een Internationale Conferentie die mission-organisatie Verre Naasten, de Theologische Universiteit Kampen | Utrecht en Hogeschool Viaa samen organiseren, gefinancierd door stichting Pharus. 

De internationale deelnemers volgen een intensief programma van colleges en workshops in het Viaa-gebouw en gaan op excursie naar Den Haag. Op de beide zondagen zijn de conferentiedeelnemers te gast in Ontmoetingsdiensten, verspreid over het hele land. Het thema van deze conferentie is ‘Resident Aliens: how can churches contribute to the wellbeing of their society?’.

Binnen het intensieve programma is veel ruimte voor persoonlijke ontmoetingen, waarin ook de verschillende sprekers en workshopleiders zullen participeren. Zo zijn er lezingen van Bernard Reitsma (bijzonder hoogleraar aan de VU Amsterdam en lector Diversiteit en professionaliteit aan Christelijke Hogeschool Ede) en Jos Colijn (coördinator Master of Intercultural Reformed Theology Programme, TU Kampen | Utrecht). Tijdens een excursie naar Den Haag ontmoeten de kerkelijke leiders Tweede Kamerlid Don Ceder van de ChristenUnie. Daarnaast maakt een ontmoeting met de studenten van de opleiding Theologie van Hogeschool Viaa onderdeel uit van de conferentie, waarbij ze culturele uitdagingen in het christen-zijn zullen uitwisselen.

Tijdens het bezoek is er ook ruimte om van elkaar te leren. Zo zullen de buitenlandse gasten op zondag 4 en 11 juni ruim 50 Ontmoetingsdiensten door het hele land bezoeken. Daarbij overnachten ze bij een gastgezin zodat ze iets kunnen proeven van het gewone leven in Nederland en van onze cultuur.

Afbeelding
Leger des Heils heeft collectanten nodig in Zwolle Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Fractie GroenLinks Zwolle biedt kijkje achter de schermen Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 15 uur geleden