Afbeelding
Eigen foto

Slotwedstrijd improvisatietheater Zwolse Improcup

Algemeen

ZWOLLE - De Zwolse Improcup heeft met vijf uitverkochte edities een succesvol seizoen achter de rug. Vrijdag 16 juni vanaf 20.00 uur is de laatste kans om een avond Zwols Improvisatietheater mee te maken. Althans voor dit seizoen. Want dat het succesvolle initiatief krijgt zeker een vervolg.

De Zwolse Improcup is ontstaan uit de samenwerking tussen vier Zwolse improvisatiegroepen: Aan de Overkant, Excuses voor het Ongemak, PeperDus en Uitzending Gemist. Elke derde vrijdag van de maand spelen twee teams in wisselende samenstelling een wedstrijd in het sfeervolle theater van de Joseph Wresinski Cultuur Stichting aan de Floresstraat 21. Het zijn voorstellingen waarin je je laat meevoeren op de golven van creativiteit en spontaniteit van de vier improvisatietheaterclubs. Ze brengen een avond met verrassende en unieke scènes en sketches.

Op 16 juni nemen namens Peperdus Simon, Seline, Teon, Saskia en Marlies het op tegen Aan de Overkant. Ze spelen improvisatietheater, dus geen vooraf geschreven script. De dialogen en acties op het toneel ontstaan op tijdens het spelen. Dit kan leiden tot hilariteit maar ook pure schoonheid en ontroering, een bijzondere ervaring voor het publiek.

De entree is gratis en na afloop van de voorstelling gaat er een pet rond. Het reserveren van een kaartje is wel verplicht. Dat kan via zwolse-improcup.nl/tickets.

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen 23 uur geleden