Afbeelding
Foto: eigen foto

17 februari: improvisatietheater met Zwolse improcup

Nieuws Ingezonden

Op 17 februari is de tweede wedstrijd van de Zwolse Improcup waarbij vier Zwolse Improvisatiegroepen gezamenlijk een avond vol improvisatietheater organiseren. Aan de Overkant, Excuses voor het Ongemak, PeperDus en Uitzending Gemist spelen in een wisselende samenstelling elke maand een voorstelling.

Niet de strijd, maar samen

De avonden staan bol van geïmproviseerde, unieke scenes en sketches. Hoewel de clubs strijden voor de Zwolsche improcup gaat het vooral om het gevoel van verbinding, plezier, uitdagen en het publiek verrassen en laten genieten. 

Alles ontstaat ter plekke

Improvisatietheater is een vorm van theater waarbij acteurs geen vooraf geschreven script gebruiken, maar in plaats daarvan improviseren. De dialogen en acties op het toneel ontstaan ter plekke, in het moment. Dit kan leiden tot momenten van hilariteit, maar ook pure schoonheid en ontroering, waardoor het publiek geniet van een unieke ervaring.

Suggesties uit het publiek

Improvisatietheater is interactief. Het publiek mag meedoen door suggesties te geven voor de scenes. Dit zorgt voor verbinding tussen het publiek en de acteurs, waardoor de avond nog magischer wordt.

Bepaal wat jij betaalt

De entree is gratis en na afloop van de voorstelling gaat er een pet rond. De bezoeker bepaalt zelf wat hij de voorstelling waard vond.

Elke 3e vrijdag van de maand spelen de Zwolse Improgroepen een voorstelling voor én met het publiek in het Joseph Wresinski Cultuur Stichting Theater aan de Floresstraat 21, 8022 AD Zwolle. De eerstvolgende voorstelling is op 17 februari om 20.00 uur Hierbij treden de spelers van Aan de Overkant en Uitzending Gemist voor het voetlicht.

Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42