Afbeelding
Foto: Eigen foto

Onderwijscollega’s verzamelen geld voor Belevingstuin Petralien

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Onderwijscentrum de Twijn houdt verschillende acties om geld in te zamelen voor de Belevingstuin Petralien. Hiermee financiert Virginie Kroes de Belevingstuin Petralien, een fijne plek voor kinderen met én zonder beperking. 

De Belevingstuin Petralien is een initiatief van Virginie Kroes uit Hattem. Haar dochter Petralien (8) is geboren met het Down Syndroom en een hartafwijking. Daarnaast wordt ze beademend als zij slaapt. “Trampoline springen was voor Petralien haar lust en haar leven” vertelt moeder Virginie. “Maar bij een onderzoek bleek dat Petralien twee bovenste nekwervels had gebroken. Dat was enorm schrikken natuurlijk”. Er volgde een operatie, haar nek werd met donorbot, pinnen en schroeven hersteld. Dit alles inspireerde Virginie voor het maken van een belevingstuin.

De Belevingstuin is een tuin voor kinderen met én zonder beperking. “Inclusiviteit, daar streven wij met z’n allen naar”, aldus moeder. De Belevingstuin kent vijf elementen: een snoezelparadijs, een zwembad, een buiten-speelparadijs en een dierenverblijf met onder andere vogels, konijnen en kippen. Ook komt er een geurtuin vol geuren, kleuren en eetbare planten. Inmiddels is het dierenverblijf af. “Binnenkort kunnen we starten met de bouw van het snoezelparadijs, omdat de gemeente Hattem hiervoor onlangs de vergunning heeft verstrekt.” meldt Virginie blij.

Onderwijscentrum de Twijn, waar Virginie werkt en waar Petralien naar school gaat, verzamelde tijdens de kerstmarkt een bedrag van ruim 2.000 euro. De Twijn is een van de veertig scholen van OOZ. Dankzij donaties van OOZ-collega’s tijdens de OOZ Eindejaarsactie ‘Hartverwarmend’ kwam er nog ruim 1.000 euro bij. Virginie: “Dit geld is hard nodig. Twee jaar terug hadden we ingeschat voor het realiseren van de tuin rond de 60.000 euronodig te hebben. Maar de prijzen zijn enorm gestegen en nu zitten wij op 120.000 euro, dat is het dubbele. We hebben nu 35.000 eurobij elkaar. Alle bedragen zijn van harte welkom, want alle beetjes helpen”.

De Belevingstuin Petralien is een stichting met ANBI status. Wie meer wil weten, wil helpen, doneren of sponsoren, vindt informatie op de website www.belevingstuinpetralien.nl / info@belevingstuinpetralien.nl 

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen 23 uur geleden