For Saxes Only in actie.
For Saxes Only in actie. Foto: Margreet Vloon

Summer it up: lekker swingend de zomer in

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het Zwols Saxofoonorkest For Saxes Only geeft zondag 25 juni samen met Rik Elings en de High Moor Big Band een swingend zomerconcert in schouwburg Odeon. Vanaf 20.00 uur spelen ze een mix van jazz en lichte muziek. Voor beide orkesten is het bijzonder om samen te werken met de professionele musicus Rik Elings. 

Speciaal voor deze avond heeft hij Let The Sun Shine In uit de jaren 60-musical Hair gearrangeerd. Het zomerse karakter krijgt ook vorm door nummers als ‘Count Bubba, Oblivion’, ‘Georgia on my mind’, ‘Gentle Rain’ en ‘Gibraltar’. En swingend wordt het bijvoorbeeld met ‘Jazzin’ it up’, ‘Sister Sadie’ en ‘Light Walk’. 

For Saxes Only viert in 2023 zijn tienjarig bestaan. De twintig saxofonisten brengen onder leiding van Gert Oosterwijk een repertoire dat varieert van klassiek tot pop, jazz en blues. Het orkest werkt jaarlijks samen met andere orkesten en solisten om muzikale genres te mixen en een gevarieerd en aantrekkelijk concertprogramma samen te stellen. Voor dit zomerse concert maakt For Saxes Only cross-overs met Rik Elings en de High Moor Big Band. 

Rik Elings is voor het Zwolse publiek een bekend musicus. Hij studeerde klassiek piano aan het Zwols Conservatorium waar hij tevens arrangeerlessen volgde. Rik heeft een rijke professionele carrière als uitvoerend musicus, componist en arrangeur. Hij speelde in verschillende succesvolle bands. 

Ook componeerde en arrangeerde hij onder andere voor het Metropole orkest, de Skymasters, en diverse militaire kapellen. Niet in de laatste plaats is Rik Elings bekend als Buitenpianist en eigenaar van Cultuurschip Thor.

De High Moor Big Band is de tweede gast tijdens dit concert. Deze Hoogeveense Big Band heeft een breed repertoire. Onder de noemer jazz speelt de band swing, pop, latin, funk en ballads uit het verleden, maar ook uit onze eigen tijd. 

Naast instrumentale werken met de daarbij behorende improvisaties brengt de band ook vocale arrangementen. De songs uit ‘The American Songbook’ vormen daarbij de basis. De muzikale leiding van de big band is in handen van Martin Oosterwijk.

Toegangskaarten kunnen op zondag 25 juni aan de balie van schouwburg Odeon aan de Blijmarkt gekocht worden, maar vooraf reserveren is ook mogelijk via de website van de Zwolse Theaters, www zwolsetheaters.nl

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen 23 uur geleden