Saxofoonorkest For Saxes Only.
Saxofoonorkest For Saxes Only. Foto: Margreet Vloon

Zomers concert KNA Orkest en het Zwols saxofoonorkest For Saxes Only

Algemeen

ZWOLLE - KNA Orkest en het Zwols Saxofoonorkest For Saxes Only geven op donderdag 23 juni in Hedon een gezamenlijk midzomerconcert onder de noemer Saxes & Horns. Het concert begint om 20.00 uur. Toegangsbewijzen zijn op de avond zelf in Hedon te koop voor 10 euro. De zaal gaat om 19.30 open.

Beide orkesten spelen tijdens dit concert bekende pop- en jazznummers in een verrassend jasje. De orkesten kiezen nummers uit hun repertoire die het publiek het gevoel van een feestelijke en zwoele zomeravond geven. Het concert wordt afgesloten met drie nummers die de orkesten gezamenlijk uitvoeren. 

KNA en For Saxes Only zetten met dit concert de gezamenlijke optredens van voor corona voort. Eerder organiseerden ze gezamenlijke nieuwjaarsconcerten op diverse locaties in Zwolle. 

KNA Orkest (Kunst Na Arbeid) is de nieuwe orkestvorm binnen de al ruim negentig jaar bestaande vereniging in Zwolle Zuid. De vereniging heeft een eigen opleiding en verzorgt muzieklessen. KNA beschikt daardoor over een gezond aantal jeugdleden en een jongerenorkest in oprichting. De kwaliteit van de gespeelde muziek is belangrijk, maar ook de gezelligheid en het sociale contact vormen een belangrijk onderdeel van het verenigingsleven. Alle instrumenten zijn in principe welkom bij KNA. Dirigent van het A-orkest is Martin Oosterwijk. KNA repeteert op maandagavond in Wijkcentrum SIO aan de Thorbeckelaan.

Het Zwols Saxofoonorkest For Saxes Only viert komend jaar zijn tienjarig jubileum. In het orkest, dat uit ruim twintig saxofonisten bestaat, zijn alle saxofoonvarianten aanwezig. Daarmee kan een veelstemmig repertoire gespeeld worden, variërend van pop tot klassiek. Gert Oosterwijk is de dirigent. For Saxes Only en het startersorkest repeteren op donderdagavond in De Terp aan de Radewijnstraat.

Meer informatie is te vinden op: www.kna-zwolle.nl en www.zwolssaxofoonorkest.nl