Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Rik van Middendorp verkoopt meerderheidsbelang Bistrobar Bodega Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Rik van Middendorp heeft een deel van Bistrobar Bodega overgedragen. De ondernemer heeft een meerderheidsbelang van Bodega verkocht aan Chris Staring, Jessica Roo en Erwin Visser. De overname bij de notaris heeft vandaag plaatsgevonden.

In juli 2021 nam Rik van Middendorp, toen nog in de coronatijd, de Bodega aan het Bethlehem Kerkplein over. Ruim 21 jaar na de start als Tapasbar La Bodega werd de locatie grootscheeps verbouwd en werd de formule aangepast, om in april 2022 als Franse barbistro te heropenen. De naam Bodega bleef, de gele gevel werd warm blauw, ‘tapasformaat’ werd ‘voorgerechtenformaat’, een gevestigde naam inmiddels in de stad. Van woensdag tot en en mer zondag open, 5 dagen vanaf 17.00 uur.

Vanaf dag 1 was de opvolger van Rik van Middendorp wel bekend; Chris Staring, sinds de heropening nauw betrokken bij de Bodega. Samen met vaste gasten van de Bodega, Jessica Roo van ZuidZijde makelaars en haar partner Erwin Visser, nemen zij nu het meerderheidsbelang over van Rik van Middendorp. “Tegenwoordig is het best heel moeilijk om als startende horecaondernemer een zaak over te nemen en te financieren. Ik nam een grote gok om in coronatijd de Bodega over te nemen, maar ik werkte wel met eigen geld. Nu liggen de kaarten wel anders; hoe mooi is het als je aan je vaste gasten en Chris een groot gedeelte van je bedrijf kan overdragen”, aldus Rik van Middendorp. 

Eigenlijk was Rik van Middendorp helemaal nog niet van plan om een substantieel deel van zijn ‘Bodega’ te verkopen. Toen vaste gasten Jessica Roo en Erwin Visser hun interesse kenbaar maakten, ging het balletje snel rollen en was de deal snel gemaakt. Ervaring heeft Chris Staring genoeg. Hij werkte jaren al bij Rik van Middendorp (Brasserie Jansen), daarvoor bij Vito’s. “Rik heeft me altijd beloofd dat ik mocht participeren, hij heeft woord gehouden. Deze unieke kans heb ik dan ook met beide handen aangegrepen. Het is echt mijn zaak, vanaf de opening is het heel druk, maar nu voelt het als compleet. De komende jaren nog meer uitbouwen, nog meer mensen blij maken, dat is mijn doel”, aldus Chris Staring. 

25 jaar Bodega

Alles blijft hetzelfde, voor het oog zal er niet veel veranderen. Rik van Middendorp blijft betrokken op de achtergrond. Wel wordt er al druk nagedacht over 25 jaar Bodega. De naam zit dan 25 jaar, gekoppeld aan de locatie. Het zal niet ongemerkt voorbijgaan is de verwachting laat Chris Staring weten. “We waren er snel uit toen Erwin en ik besloten onderdeel te willen zijn van dit mooie bedrijf.Wij geloven in de formule die zich inmiddels al bewezen heeft. Wij verbinden onze kennis in het ondernemen en ons netwerk graag aan deze zaak”, aldus Jessica Roo. 

Gerard Meijeringh