Afbeelding
Foto: L. de Carpentier

Concert Harm Hoeve in Dominicanenkerk

Algemeen

ZWOLLE - Organist Harm Hoeve komt op vrijdag 28 juli naar Zwolle om een orgelconcert te verzorgen in de Dominicanenkerk aan de Assendorperdijk. Deze sfeervolle kerk beschikt over een prachtig orgel. Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur.

Op het programma staan veel werken uit de Franse romantische orgelliteratuur. Deze aansprekende muziek klinkt heel goed op dit Zwolse orgel. Na een inleidend koraalspel gaan alle registers open bij een feestelijk orgelwerk van Guilmant. Ook een compositie van de Nederlandse componist Hendrik Andriessen wordt uitgevoerd. Van hem klinkt zijn Premier Choral. Harm Hoeve speelt verder nog werken van Franck, Bédard en Dubois. Hij besluit het concert met een eigen koraalfantasie.

Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers.

Kaarten kunnen in de voorverkoop gekocht worden via www.consolonl.nl à 12,50 euro. Aan de kassa kost een kaart 15 euro. Kinderen tot en met 16 jaar kunnen gratis naar binnen.

Gerard Meijeringh

Zone.college organiseert ‘Het Voorlichtingsgesprek’ voor onder meer brancheopleidingen en deeltijdopleidingen.
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Algemeen 7 uur geleden
Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
De Mannenschuur maakte gebruik van het VSBfonds.
Speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 11 uur geleden
Op 12 mei vorig jaar gingen PEC Zwolle-supporters wel in een stoet naar het stadion.
Geen toestemming voor 'Walk to the Stadium' Algemeen 16 mei, 15:07
Afbeelding
Ontdek de nieuwe showroom van Bellizzo Partnerbijdrages 16 mei, 15:03
Wethouder Van Willigen: "Ouders en kinderen worden zo sneller geholpen en hoeven niet door diverse hulpverleners te worden gezien."
Zwolse Proeftuin Samenspel in de wijk sluit beter aan bij jeugdhulpvragen van gezinnen en leidt tot meer maatwerk Algemeen 16 mei, 14:52