Afbeelding
Foto: L. de Carpentier

Concert Harm Hoeve in Dominicanenkerk

Algemeen

ZWOLLE - Organist Harm Hoeve komt op vrijdag 28 juli naar Zwolle om een orgelconcert te verzorgen in de Dominicanenkerk aan de Assendorperdijk. Deze sfeervolle kerk beschikt over een prachtig orgel. Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur.

Op het programma staan veel werken uit de Franse romantische orgelliteratuur. Deze aansprekende muziek klinkt heel goed op dit Zwolse orgel. Na een inleidend koraalspel gaan alle registers open bij een feestelijk orgelwerk van Guilmant. Ook een compositie van de Nederlandse componist Hendrik Andriessen wordt uitgevoerd. Van hem klinkt zijn Premier Choral. Harm Hoeve speelt verder nog werken van Franck, Bédard en Dubois. Hij besluit het concert met een eigen koraalfantasie.

Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers.

Kaarten kunnen in de voorverkoop gekocht worden via www.consolonl.nl à 12,50 euro. Aan de kassa kost een kaart 15 euro. Kinderen tot en met 16 jaar kunnen gratis naar binnen.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 14 uur geleden
De beide clubmannen Fred van Dam (links) en Hans de Groot (beiden staand) hopen op veel nieuwe aanmeldingen.
Veelzijdige Toerclub Swolland is hard toe aan nieuw fietsbloed Sport 16 uur geleden