Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Zwols Festival Zwetsen & Kletsen sluit de zomer van 2023 af

Algemeen

DIEZERPOORT - Op zaterdag 16 en zondag 17 september vindt Festival Zwetsen & Kletsen voor de derde keer plaats in Park de Hogenkamp. Met twee hobbelige edities achter de rug, de eerste in coronatijd en de tweede tijdens het eerste regenachtige weekend van 2022, heeft Stichting Wildebras, de organisatie achter het festival, stand weten te houden. ‘’Dit jaar hopen we op mooi nazomers weer en een ramvol festivalterrein’’, aldus Frank Groenewegen, één van de organisatoren achter het relatief nieuwe Zwolse festival.

In 2021 is een stel oud collega’s van start gegaan met de organisatie van het festival voor de wijk Dieze Oost. “We wilden de wijk een mooi festival bieden, waar men elkaar onder leuke en betaalbare omstandigheden kan ontmoeten’’, zo geeft Frank Groenewegen aan, die zelf overigens ooit inwoner was van de wijk. “Met de nodige steun uit de wijk en met hulp van diverse (lokale) subsidieverstrekkers en sponsoren, hebben we een vernieuwend festival weten vorm te geven.” 

Festival Zwetsen & Kletsen is in de basis gericht op (jonge) gezinnen met kinderen. Ook tijdens de derde editie van het festival kunnen kinderen kiezen uit te veel kunst- en cultuurgerelateerde activiteiten. Zo kunnen kinderen genieten van diverse kindertheatershows, deelnemen aan het kinderrestaurant, zelf mode ontwerpen of meedoen aan een van de vele sportieve urbun sports clinics.

“Aan de ouders is ook gedacht’’, aldus Stefan Keijzer, één van de andere organisatoren. Zij kunnen genieten van een grote festivalmarkt waar Zwolse (zolderkamer) ondernemers aan deelnemen. Ook is er live muziek, dj’s, rollende winkels en keukens. Na het succes van voorgaande jaren organiseren ‘Takkewijven’ wederom een stekjesruilmarkt. Buurt- en stadsgenoten kunnen eenvoudig eigen gekweekte stekjes, plantjes en of zaadjes meenemen en deze ruilen met andere buurt- en of stadsgenoten. “We hopen met ons programma-aanbod een positieve bijdrage te leveren aan de wijk en Zwolle als geheel”, aldus Keijzer.

Meer informatie en het gehele programma is online te bekijken op www.zwetsenenkletsen.nl .

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Schilderkwast brengt jonge mantelzorgers aan de praat Algemeen gisteren
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13