Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Gratis rondje voor minderbedeelden op Festival Zwetsen & Kletsen

· leestijd 2 minuten Algemeen

ZWOLLE - Stichting Wildebras houdt van vrijdag 16 tot en met zondag 18 september de tweede editie van Festival Zwetsen & Kletsen in Park de Hogenkamp in Dieze-Oost. “We gaan nog een stapje verder om iedereen mee te laten genieten van het festival”, aldus Marije van Loenen.

Ontstaan vanuit de wens om een positieve bijdrage te leveren aan stadsdeel Dieze-Oost organiseerde stichting Wildebras vorig jaar de eerste editie van Festival Zwetsen & Kletsen en werden door de bewoners met open armen ontvangen. 

“Wijkbewoners waren blij en trots dat het in Park de Hogenkamp werd georganiseerd en bezoekers genoten zichtbaar van het sfeervol opgezette terrein. Na het grote succes van 2021, kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven.” aldus Van Loenen. 

Firma ‘Zorgtraject’ biedt hulp

Er zijn in Zwolle helaas nog te veel mensen voor wie de toegang tot een evenement wordt bemoeilijkt door bijvoorbeeld geldzaken. Voor diegene biedt Zorgtraject uit Zwolle de oplossing. Zorgtraject maakt de toegang tot behandelingen bij zorginstellingen eenvoudiger en zet zich nu ook in om de toegang tot dit festival makkelijker te maken. Op vrijdag, zaterdag en zondag bieden zij daarom 25 entreebewijzen aan, inclusief een aantal consumptie munten. 

Drie dagen pret voor iedereen

Festival Zwetsen & Kletsen is blij met deze samenwerking met Zorgtraject. Het past helemaal bij de doelstelling van de organiseerde Stichting Wildebras om de wijk een sociale duw in de rug te geven. Het culturele festival wil zo laagdrempelig mogelijk blijven. Een entreeticket kost om die reden slechts 4,50 euro en kinderen tot en met 2 jaar hebben vrij entree. 

Een beperkte portemonnee mag in elk geval niet de reden zijn om thuis te blijven, aldus de organisatie. Wie het niet breed heeft, kan via de site van Festival Zwetsen & Kletsen vooraf een verzoek indienen. “Een oproep doen voor iemand anders kan ook. Gun je een vriend een leuke dag en weet je dat diegene vanwege een beperkte portemonnee niet kan komen? Dien je aanvraag in en wie weet kan diegene ook eens een rondje geven of de kinderen trakteren op een frietje of een ijsje”, aldus Marije van Loenen. 

Muziekprogramma

Of je nu houdt van swingende sax, intieme singersongwriters, pompende beats, reggae of spijkerharde garageblues; Festival Zwetsen & Kletsen heeft het allemaal! We trappen vrijdag af met de ideale VrijMiBo. Om samen met collega’s en vrienden het weekend in te luiden met funky DJ’s, energieke hiphop en een vleugje R& B. Ook kun je lekker struinen over de avondmarkt en genieten van speciaal biertjes en toffe foodtrucks.

Op zaterdag en zondag luister je bij de Wildeman Stage naar singer-songwriters zoals o.a. Holi Fools, ROO, TAMAR en Isa Zwart. Zaterdag barst het feest los op Alvasi Mainstage met swingende reggae van Roots Creation. Daarna zorgt Springstof voor een mix van funk, rock en hiphop waarbij je onmogelijk stil kan blijven staan. Na de rock-coverband Six of One, knallen de beats en scheurende sax van Convoi Exceptional uit de speakers, met recht de afsluiter van de zaterdagavond. De zondagavond sluiten we af met Boogie Beasts, een Belgische alternatieve bluesband die hun sporen ruim verdiend hebben en te beluisteren zijn op diverse grote podia in Europa. Met hun mixt van blues, boogie en garagerock sluiten we het festival met een knaller af.

Wellness & Vintage

Naast live-optredens kun je even ontspannen met yoga, de geheime bibliotheek, je haren laten knippen of naar de barber voor een scheerbeurt. Ook kun je struinen over de markt op zoek naar vintage, groen en selfmade producten. 

Kinderprogramma

Ontmoet behendige jongleurs, oersterke acrobaten en geniet van circusshows of oefen zelf acrogym kunsten. Maak je eigen limonade, kijk naar theateracts of kom schilderen en knutselen in de kunstwerkplaats. Het programma is te veel om op te noemen, kijk op www.zwetsenenkletsen.nl, koop een ticket en kom het vooral zelf ontdekken in Park de Hogenkamp in Zwolle.Gerard Meijeringh