Afbeelding

Zwetsen & Kletsen in Park de Hogenkamp

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - In park de Hogenkamp wordt zaterdag 18 en zondag 19 september de eerste editie gehouden van Festival Zwetsen & Kletsen. Het is de eerste productie, van de in maart 2020 opgerichte Stichting Wildebras. 

“We hadden een droom, om een plek te creëren waar met name Zwolse creatieve makers hun product, hun kunst of hun kunde kunnen tonen aan een divers publiek”, aldus Frank Groenewegen, voorzitter van Stichting Wildebras. Er is als locatie gekozen voor Park de Hogenkamp, gelegen in het stadsdeel Dieze-Oost, omdat juist dit stadsdeel wel een sociale boost kon gebruiken, zo bleek uit het meest recente buurt voor buurt onderzoek, dat periodiek wordt uitgevoerd door Gemeente Zwolle.

“We zijn overweldigd wat betreft animo”, zegt Frank. “Er was schijnbaar behoefte aan”. 

Zwolse bands en singer-songwriters spelen op het nieuwe festival, zoals: Joey’s Midnight Club, Robin Scherpen, Chef Defect, Glass Wolf, Hiigo en Nebenschau. 

Naast hoofdsponsor Alvasi Reclame uit Nieuwleusen hebben meer dan 25 bedrijven en instanties zich gemeld om dit, in de basis maatschappelijke festival, financieel te ondersteunen.

Cibap-studenten hebben diverse kleurrijke objecten ontworpen en gebouwd, Zwolse kunstenares Chantal de Wolde voorziet in een kunstzinnig middagprogramma geschikt voor kinderen en ANNO (museum in de maak) zal vanuit haar blauwe SRV-wagen zorgen voor een mobiel verteltheater. Zij brengt verhalen over Zwolle van het heden, verleden en de toekomst.

Ook is er lekker te eten en te drinken. De mooiste, soms op zolderkamer gebrouwen speciaalbieren, kunnen worden geproefd op het bierplein. Foodies kunnen hun hart ophalen bij de diverse lokale aanwezige foodtrucks, naast de pop-up stadsmoestuin, waar ook een stekjesruilmarkt is.

De organisatie van het festival, mag per dag 1.500 kaarten uitgeven. In de praktijk komt dat neer op een middag- en avondprogramma, waarbij de middag ook erg geschikt is voor kinderen. Tickets zijn voor 2,75 euro (incl. consumptie) online verkrijgbaar via www.zwetsenenkletsen.nl