I
I Foto: Pedro Sluiter

Toch nieuwe editie IJsbeelden Festival in de IJsselhallen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Ook de komende winter wordt het IJsbeelden Festival gehouden in de IJsselhallen. Daar zag het lange tijd niet naar uit, maar organisatie IJsbeelden Festival, directie Libema en de gemeente Zwolle hebben voor het seizoen 2023/2024 hierover afspraken weten te maken. Het grootste ijssculpturen festival van Europa staat in Zwolle van 16 december tot en met 25 februari. Het Nederlands IJsbeelden Festival is het laatste evenement wat in de huidige IJsselhallen in Zwolle georganiseerd wordt.

Hoewel de IJsselhallen plaats gaan maken voor woningbouw en de start van de sloop gepland staat in januari volgend jaar zijn de partijen toch overeengekomen dat het IJsbeelden Festival nog één seizoen bij de IJsselhallen kan blijven staan. Dit komt omdat de locatie waar het festival op het terrein plaats vindt op een terrein ligt waar op dat moment nog geen sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd.

Een andere routering moet ervoor zorgen dat sloop, het organiseren van het evenement en het gemak voor de bezoekers niet met elkaar botsen. Als parkeerplaats wordt de parkeerplaats van de IJsselhallen gebruikt aan de andere kant van de A28. Ook de bezoekersstroom zal vanuit die kant komen.

Wethouder Monique Schuttenbeld is opgetogen: “Wij zijn erg blij dat het gelukt is om dit grote evenement dit jaar in Zwolle te houden en daarmee meer dan 100.000 bezoekers naar onze stad te trekken. Daarvoor hebben we goed gekeken of de bezoekers goed en veilig bij het evenement kunnen komen. Daarnaast is het voor ons belangrijk dat de sloop van de IJsselhallen geen hinder ondervindt, want we willen graag vaart maken met de ontwikkeling van de Nieuwe Veemarkt. Gelukkig is dat voor het IJsbeelden Festival niet aan de orde, mede omdat de locatie zich helemaal aan de A28-kant van het terrein bevindt.”

De organisatie van het IJsbeelden Festival en de gemeente Zwolle zijn verheugd dat ze nog één jaar van de locatie IJsselhallen gebruik kunnen maken. Het IJsbeelden Festival is de laatste jaren doorgegroeid tot een evenement met nationale en internationale bekendheid. Afgelopen jaar trok het winterevenement ruim 130.000 bezoekers naar Zwolle.

De beste ijskunstenaars ter wereld worden door de organisatie van het IJsbeelden Festival uitgenodigd om deel te nemen aan dit unieke evenement. De ijskunstenaars, ook wel carvers genoemd, werken in een vrieshal van 1.200 vierkante meter. De carvers vertalen het thema ‘Mythen en Legenden’ in ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. De carvers komen uit heel de wereld. 45 kunstenaars, uit 16 verschillende landen werken 14 dagen lang onafgebroken bij een temperatuur van -10 graden. De organisatie voert inmiddels met de gemeente Zwolle verkennende gesprekken over de toekomst van het IJsbeelden Festival in Zwolle.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Workshop 'Stralend jezelf zijn' op 27 januari in Zwolle Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43
Afbeelding
Nieuwjaarbijeenkomst gemeente Zwolle op dinsdag 2 januari Algemeen 1 dec., 11:35